Til tross for gjentatte advarsler fra den svenske regjeringen har tusenvis av svenske statsborgere i Libanon ikke forlatt landet. Nå klager de over at de ikke kan reise ut.

Siden oktober har det svenske Utenriksdepartementet frarådet reiser til Libanon og oppfordret svenske statsborgere som befinner seg der, til å forlate landet. Til tross for dette anslår departementet at rundt 10.000 svenske statsborgere fortsatt befinner seg i Libanon. Det rapporteres nå om at flere har problemer med å komme seg ut av landet, ettersom mange flyselskaper har kansellert flyvningene sine.

«Det er kaos, vi kan ikke booke noen via Beirut», sier Ismail Jaidori fra et reisebyrå i Stockholm til Ekot. Han forteller at byrået har forsøkt å ombooke reiser for rundt 50 personer som ønsker å forlate Libanon og reise til Sverige.

Göran Nilervall, sjef for den israelske statens turistkontor i Norden, sier at flytrafikken til og fra Israel så langt bare har blitt marginalt påvirket.

Les også eldre sak:

Mange svensker er resignerte over volden og vil flytte: «Løpet er kjørt»

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.