Trump skapte raseri og fordømmelse da han uttalte seg om Kamala Harris rase, noe Hans Rustad skrev om i en sak på Document i  går.

USA-korrespondent Tove Bjørgaas (og hennes kolleger) lever for disse øyeblikkene i amerikansk politikk og stilte opp i en spesialsending for å snakke om raseforholdene i USA og Trumps lange historie med å «angripe svarte amerikanere», blant annet Barack Obama. Hun er en del av sumpen i Washington DC og spiller sin rolle meget godt.

Donald Trump med spørsmål om Kamala Harris er svart eller indisk – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Bjørgaas forklarer at debatten her går på om Kamala er svart eller om hun er av indisk avstamning. – Hun er på en måte begge deler, sier NRKs USA-korrespondent, – for moren hennes er fra India og faren fra Jamaica.

Så sier Bjørgaas at faren til Kamala er fra Jamaica og har sannsynligvis afrikanske slaverøtter. Hun sier «sannsynligvis», men en feilaktig historie er allerede plantet i hodet på NRKs seere.

De ser for seg bilder fra serien «Roots» og Kamala i lenker og lurer på hvordan i all verden halvparten av landet kan støtte en presidentkandidat som ønsker USA tilbake til disse mørke dagene. Stakkars undertrykte Kamala, som skrek til Biden at hun var den lille segregerte jenta på bussen. Hun er ikke bare av blandet rase, men kommer fra en familie som var slaver.

Hvem bryr seg egentlig om Kamalas røtter?

For å være rettferdig, så er vi alle menneskelige og som journalister gjør vi antagelser og snakker om ting som ennå ikke er verifisert. Vi legger heller ikke skjul på vår konservative holdning. Men i denne sammenhengen og det faktum at det er NRK, har de et motiv for slike løgner, og en av dem er å holde liv i historien om Trump og republikanerne som ekstreme og rasistiske og fremstille demokratene som den eneste løsningen for et demokratisk Amerika.  Og hvis løgner og halvsannheter hjelper, så gjør de det.

En annen ting er at hvem i all verden skulle bry seg om USAs visepresident er en etterkommer av slaveeiere eller slaver. Nordmenn har nok å bekymre seg for med sin egen inkompetente regjering og politikere. Men siden det er snakk om norske medier og spesielt statskanalen som folket er tvunget til å betale for, fortjener vi sannheten. Dessuten må vi være spesielt årvåkne siden propagandamaskinen nå løfter Kamala Harris til helgenstatus og alt negativt i hennes fortid vil bli hvitvasket eller fjernet, og det vil vi ikke finne oss i.

Trump er den eneste gjenlevende president som ikke stammer fra slaveeiere

Etterkommer av en irsk slaveeier på Jamaica

Hadde vi vært Washington Posts faktaskjekk hadde vi gitt Bjørgaas fire Pinocchio-neser. Ikke bare er det en åpenbar løgn, men den ubehagelige sannheten er at Kamalas far er etterkommer av slaveeiere, ikke slaver.

Kamala Harris er etterkommer av en irsk slaveeier på Jamaica, skriver Ronan McGreevy i The Irish Times. Daily Mail har også dekket saken.  Og en artikkel i Wikipedia viser at historien er sann, selv om venstresidens faktasjekker Snopes prøvde å motbevise den i 2019.

Demokratenes presidentkandidat og USAs visepresident Kamala Harris har irske røtter, men ikke på en måte som hun sannsynligvis vil omfavne, skriver McGreevy:

– Harris er datter av Donald J. Harris, som ble født på Jamaica, og Shyamala Gopalan Harris fra India. Slektsforskning utført av den nordirske historikeren Stephen McCracken viser at Harris’ tippoldefar Hamilton Brown ble født i Co Antrim i 1776.

McGreevy skriver videre at Hamilton Brown emigrerte til Jamaica, som den gang var en britisk koloni, og ble en entusiastisk slaveeier på sukkerplantasjene som var bærebjelken i øyas økonomi. Han motsatte seg avskaffelsen av slaveriet i hele det britiske imperiet i 1832, og dro til Antrim for å erstatte slavene sine med arbeidere fra hjemfylket sitt:

Brown var tilhenger av slaveri og hatet den britiske abolisjonisten William Wilberforce, som innførte en lov om slaveregister for å stanse slavehandelen mellom de ulike øyene i Karibia.  Brown mottok nesten 11 millioner euro (i dagens penger) i kompensasjon fra den britiske regjeringen for slavene sine, ifølge arkiver oppbevart av University College London (UCL).

Harris’ far, som er professor emeritus i økonomi ved Stanford University, erkjente familiens slaveeierfortid i en artikkel i en avis i Jamaica i 2018. Donald Harris skrev blant annet at hans røtter går tilbake til hans farmor Christiana Brown, som var etterkommer av Hamilton Brown, som var kjent som plantasje- og slaveeier og grunnlegger av Brown’s Town i Jamaica.

Historien om Kamalas far er ikke ny og ble nevnt av Dinesh D’Souza da han snakket med Laura Ingraham om Kamala Harris reaksjon da det ble avslørt at Justin Smoletts historie var oppdiktet.

Kamala var en av de første som gikk ut med støtte til Smolett og bemerkninger om moderne lynsjing. Hun og media og demokratene jobber i perfekt harmoni. Etter Trumps kommentar i går sa hun at han splitter USA når han ikke forstår at våre forskjeller er en vesentlig kilde til styrken vår. Hun forstår ikke at mye av splittelsen i landet er forårsaket av henne selv og venstresidens konstante fokus på rase og identitet.

Kamala sa også om Trumps kommentar at det amerikanske folket fortjener en leder som forteller sannheten. En leder som ikke svarer med fiendtlighet og sinne når man blir konfrontert med fakta. Hun kunne gått og sett seg selv i speilet. Se hvordan hun reagerer når reporteren forteller henne fakta om Justin Smolett.

Når Dinesh snakker om Kamalas reaksjon kunne han like gjerne ha snakket om våre medier og det liberale Norge:

– For det er vanskelig i denne identitetspolitiske verden å si at man har gjort en ærlig feil. Det tar bort narrativet som de prøver å pushe bak disse falske rasistiske hendelsene.

NRK og andre mediers omtale av Trumps intervju i går og historien om Kamalas far er nok et eksempel på hundrevis av falske historier de har skapt om rase.

Vi har en jobb å gjøre, for vi skal ikke la dem slippe unna med det.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.