Utenriksminister Espen Barth Eide møter pressen for å kommentere situasjonen i Israel og Gaza i Oslo den 19. oktober 2023. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Når regjeringen overkjører Utlendings­direktoratet (UDI) og gir medisin­studenter fra Gaza visum for å studere i Oslo, bekrefter den at palestinerne har en stat. Dessverre for nordmennene er den staten Norge.

Statsminister Jonas Gahr Støre forklarer til NRK at det å gi opphold til disse studentene, som har fått avslag fordi UDI simpelthen har håndhevet regelverket de er satt til å anvende, er intet mindre enn «et utenriks­politisk mål».

Hadde du fått det notatet?

Var det noen som hadde gått til valg på å hjelpe Gaza med å styrke helsevesenet? Nei, for utenriks­politikk er en privat lekegrind for Norges mest stormannsgale individer. De liker sekretesse og vokter seg vel for å si rett ut at de ivaretar utenlandske interesser i Norge, og ikke norske interesser i utlandet.

Om man skulle tenke seg en inter­nasjonal innsats for Gazas helsevesen, ville man kanskje anta at det mest fornuftige var om medisin­studenter derfra reiste til et av nabolandene?

Flere av de rike araberstatene i Gazas umiddelbare nærhet har godt helsevesen. Man leser stadig vekk om tysk eller italiensk helse­personell som er dratt til f.eks. Qatar for å jobbe og forteller entusiastisk om den gode lønnen og de første­klasses arbeids­forholdene – i motsetning til i hjemlandene. Det offentlige helsevesenet er jo i knestående Europa rundt, og Norge er ikke noe unntak. Men våre interesser er alltid en salderingspost.

NRK kan opplyse at de ti studentene som får komme til Norge, studerte ved Al-Azhar-universitetet, som er «blitt bomba sunder og saman» – underforstått: av disse helsikes israelske skurkene. Skal tro hvorfor et universitet kan være, eller befinne seg rett i nærheten av, et israelsk angrepsmål? Det er neppe fordi det har et eget sharia-fakultet.

Grunnen vil du aldri bli fortalt av NRK, NTB eller resten av det palestinske propaganda­apparatet i Norge:

Hamas lagret våpen og annet militært utstyr der som ble brukt mot Israel. Al-Azhar-universitetet var også omfattet av tunnelsystemet. Det er nemlig en del av Hamas’ strategi å bruke sivile mål som skjold. Om det er sykehus, universiteter eller boligområder spiller ingen rolle. Alle ødeleggelser og tapte liv kan brukes i propaganda­krigen mot Israel. For Hamas-ledelsen er menneskeliv ingenting verdt, eller rettere sagt: De er mer verdt hvis de kan ofres for Allah.

De palestinske områdene har fått livs­oppholdet betalt av omverdenen i mange tiår, og palestinerne griper naturligvis sjansen hvis de kan få studier påspandert sine egne utenlands også.

Men dette handler egentlig ikke om helse­personell, det handler om å plante palestinske påvirknings­agenter utenlands. Dét er utvilsomt et «utenriks­politisk mål» for Hamas, som dessverre er sammen­fallende med Støres – han er jo regjerings­sjef i en palestinsk stat som vil påvirke det norske folket i palestinsk retning. Som om mange ikke hadde Hamas i nabolaget allerede.

Fra tid til annen hører man – med rette – fra PST at kinesiske borgere som får komme til Norge, må antas å være Beijing-regimets forlengede armer.

Fenomenet er selvsagt ikke begrenset til Kina. Palestinere som kommer til Norge, har også sin største lojalitet til hjemlandet. Og skal tro hva slags palestinere som har de største sjansene for å være så heldige å komme til Norge? I et superkorrupt land er det naturligvis de som har de beste forbindelsene i makt­apparatet. I Gaza er det Hamas.

Vi visste jo fra før at Norge allerede var en viktig del av det logistiske apparatet til Hamas, et slags nordisk Qatar. Av en eller annen grunn har Norges støtte til Hamas økt etter de bestialske terror­angrepene mot Israel den 7. oktober 2023.

Det er litt av et mysterium hvorfor Arbeider­partiet elsker palestinske terrorister, men kanskje er det fordi de hater Israel – og dét er den egentlig grunnen til at Espen Barth Eide ikke får komme dit lenger.

Dessverre er det ensbetydende med å hate vår egen sivilisasjon. Du styres av noen som hater alt som er viktig for deg.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.