«Støtter vi Donald Trump dersom vi kjøper en Tesla-bil nå da?! Og støtter ikke det norske oljefondet indirekte Trump ved å være medeier i Tesla, der eierne pinadø stemte ja til en lønn på rundt 477 milliarder kroner til han Elon Musk nylig?!»

Dette er innledningen til Eva Nordlund, kommentator i Nationen, som går til frontalangrep mot Elon Musk. Hun siterer en leser som skal ha stilt dette spørsmålet i telefonen. Leseren kan selv velge om du tror dette er sant. Titelen på kommentaren er: Nå er nesa full av Elon Musk. Det stinker

Man tenker bare: Er det ikke slik at man velger batteribil for å «redde verden» fra klimaendringer? Må man være sosialist for å kjøpe slike såkalte klimavennlige og dypt subsidierte biler? Hva skal konservative gjøre når tyrannene vil tvinge oss til å kjøpe disse bilene, selv om vi ikke ønsker det? Er det da bedre å velge biler fra demokratiske Kina?

Nordlund virker å føle en skam over at Oljefondet eier aksjer i Tesla.

Irritasjonen over at Oljefondet, eller Statens pensjonsfond utland (SPU), er medeier i et selskap der majoriteten av eierne sa ja til å gi Elon Musk en gigantisk lønnspakke på 44,7 milliarder dollar, er fullt ut forståelig.

Vel, er det virkelig så kritikkverdig at Musk disponerer sine egne midler? Dette er, tross alt, midler han selv har skapt. Vil Nordlund at disse midlene skal konfiskeres av såkalte stakeholders? Har hun problemer med privat eiendomsrett?

Siden Nicolai Tangen stemte imot utbetalingen, skal hans vennskap med Musk ha forfalt.

«Hvis vi var kompiser før, så er vi i hvert fall ikke det nå», kommenterte Tangen under en konferanse i juni.

Men Musk er enda mer sur på demokratenes presidentkandidat Kamala Harris enn på Tangen. Så sur som det går an å bli.

Hvorfor er det galt å være sur på Harris, som har sviktet totalt som visepresident? Hun fikk ansvaret for grensen i sør, og gjorde absolutt ingenting. Nesten ingen vanlige velgere liker henne, noe vi så i primærvalget, som var en total fiasko for en kvinne som endrer hudfarge etter dagsform.

Trump tør å spørre: Når bestemte Kamala seg for å bli svart?

Dessuten er Musk tilknyttet «den berømte og beryktede Peter Thiel som en slags gud og ideolog i sin midte». Han skal også være kompis med J.D. Vance!

Hva er problemet med å ha venner av folk som har kjempet seg opp til toppen? Er det kanskje et problem for Nordlund at Thiel er homofil og en innvandrer som støtter Trump, og at Vance fra Middle America er en av the deplorables?

Dessuten kaller Musk Kamala Harris for «Shamala».

Musk skal ha skrevet på X:

«Shamala er en utryddelsesforkjemper. Den naturlige forlengelsen av hennes filosofi ville være et de facto holocaust for hele menneskeheten!»

For øvrig er det kun én bokstav som skiller dette tilnavnet fra det virkelige navnet til Kamalas mor, som heter Shyamala.

Under Bidens regime har hundretusenvis av amerikanere dødd av fentanyl som slippes inn over grensen i sør, og verden beveger seg i retning mot en tredje verdenskrig. Kanskje det er dette Musk henviser til?

Dessuten sier jo Harris selv at klimakrisen skremmer unge folk fra å få barn. Antall aborter nærmer seg vel Holocaust på verdensbasis? Neida, det ligger langt over dette. Ifølge Worldometer er det kun i år allerede utført over 26 millioner aborter, over fire Holocaust på kun syv måneder.

Nordlund kritiserer at Musk støtter Trump, gjennom såkalte PACs. Som om ikke Google og andre Big Tech-selskaper overfyller Biden, nå Harris og Demokratene med penger, og samtidig fikser søkemotorene sine for å sikre at Trump ikke blir gjenvalgt?

Musk jobber med high tech, noe han også skal kritiseres for. For siden Musk ikke er Demokrat, så må jo intensjonene være onde? Nordlund svelger den klassiske projiseringen som Biden har som spesialisert seg på: Kun VI kan ha kontroll, ellers dør demokratiet.

Så klager Nordlund på at Musk står for meritokrati!

Meritokrati er et samfunnssystem der makt og autoritet er fordelt blant medlemmene etter de evnene og ferdighetene de har. Demokrati er som kjent noe annet.

Dette er en merkelig konklusjon. Er det mer demokratisk å velge de dårligste til å lede landet? Skal direktører velges ved loddtrekning? Skal fotballandslaget velges ved hjelp av kvotering?

Hvordan skal Forsvaret velge ut de som skal bli spesialsoldater, eller jagerflygere? Skal lege være noe alle kan bli, uansett evner, fordi demokrati? Vi beveger oss i den retningen, siden alle i dag har rett till videregående skole, og universitetene stort sett er åpne for alle.

Dette er equity i praksis. Det ender med at alle blir like fattige, noe historien viser oss.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.