Endelig kom gladmeldingene til medisinstudentene som hevder å være fra Gaza: De får opphold i Norge, så de får gå på norsk universitet.

Det melder avisen Khrono.

Norsk myndigheter har vært skeptisk til Ap-regjeringens ønske om å gi oppholdstillatelse til medisinstudenter som oppholder seg i Egypt, som hevder å ha tilknytning til Gaza. Grunnen er at de med all sannsynlighet ikke vil reise tilbake etter de har fått denne utdanningen i Norge.

Men statsminister Jonas Gahr Støre overkjørte departementet og instruerte Utlendingsdirektoratet (UDI) til å innvilge oppholdstillatelse for ti medisinstudenter med opphav fra Gaza.

Allerede i neste uke vil Norge ta imot medisinstudentene. Her fra Khrono:

De ti skal ta et utvekslingssemester ved Universitetet i Oslo (UiO) som del av medisinutdanningen sin. Universitetet har garantert for reise og opphold. Først fikk de avslag på visumsøknadene, før kontrabeskjeden kom.

— Det er helt utrolig. Det har skjedd så mange dårlige ting, så du slutter å tro at gode ting kan skje. Jeg er utrolig glad og spent, overveldet og jeg kan ikke vente til jeg får ringt mamma i Gaza, sier Farah Miqdad.

De tre kvinnene Khrono har intervjuet bærer alle hijab og forteller at de oppholder seg i Egypt. Det er flere kritisk spørsmål enkelte ville stilt, eksempelvis hvorfor disse studentene ikke kan studere i eksempelvis Egypt eller andre deler av Midtøsten.

Uansett kan de meddele en stor glede, jubel og tårer som følge av beskjeden fra statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.