I slutten av juni skrev Document om to jordanske statsborgere som oppholdt seg ulovlig i USA, og som den 3. mai forsøkte å kjøre en lastebil inn i Marine Corps Base Quantico.

Nå viser det seg at de to jordanerne er løslatt fra forvaring hos Immigration and Customs Enforcement (ICE) til tross for deres innvandringsstatus. New York Post skriver om saken.

Hasan Yousef Hamdan (32) og Mohammad Khair Dabous (28) har betalt tusenvis av dollar i kausjon og har fått lov til å forlate føderal varetekt kan The Post avsløre. Hamdan hadde krysset inn i landet ulovlig i april, og studentvisumet til Dabout var utløpt og han skulle angivelig utvises.

Biden-administrasjonen beskytter identiteten til to illegale jordanere som kan ha planlagt terrorangrep

Hamdans kausjon ble satt til 15 000 dollar og Dabous’ til 10 000 dollar – og de ble løslatt i begynnelsen av juni, ifølge kilder i det føderale politiet.

Det er fortsatt ukjent hvorfor mennene skal ha forsøkt å komme seg inn på basen, som huser USAs marinekorps, FBI-laboratoriet, FBI-akademiet og treningssenteret til Drug Enforcement Administration.

The Post har snakket med en kilde fra en føderal politimyndighet som sier at dette er en enorm etterretnings- og sikkerhetssvikt:

– Hvis det ikke var en terrorhandling, hvorfor offentliggjør ikke myndighetene detaljene om dette? Hva var hensikten?

– Big-time intel failure, security failure. If it wasn’t an act of terrorism, why aren’t the government officials releasing the details of this? What was the intent?

Hamdan og Dabous ble siktet for ulovlig innbrudd på militær eiendom og møtte for en dommer for første gang 22. Juli. De ble beordret løslatt på betingelse av at de møtte opp i retten i forbindelse med innvandringssaken og holdt seg unna Quantico eller andre militærbaser, ifølge rettsdokumentene.

Føderale påtalemyndigheter og dommer William B. Porter godkjente løslatelsen på betingelse av at de fortsatte å møte til fremtidige rettsmøter i sine straffe- og innvandringssaker. De må også avstå fra å gjøre ulovlig innbrudd på regjeringens eiendom, inkludert Quantico-anlegget.

Virginias guvernør Glenn Youngkin uttalte seg om saken da innbruddet fant sted og ba Biden-administrasjonen om å gi en orientering om hva som hadde skjedd, og kritiserte de føderale myndighetenes unnlatelse av å opplyse om immigrasjonsstatusen til de jordanerne.

Youngkin sa at Biden-administrasjonens manglende evne til å sikre grensen har brakt denne krisen til portene til våre militære anlegg.

Forhåpentligvis vil Hasan og Mohammad, som sannsynligvis er i landet for å søke den amerikanske drømmen, lytte til dommeren og ikke bryte seg inn i Quantico eller noe annet militært område igjen.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.