Det globale nedsalget i aksjemarkedene ble forsterket da arbeidsledigheten i USA nådde sitt høyeste nivå på tre år.
Samtidig øker frykten for at den amerikanske sentralbanken har ventet for lenge med å begynne å senke rentenivået.
Antallet sysselsatte utenfor landbruket økte med 114.000 i juli, noe som var en nedgang fra nedjusterte 179.000 i forrige måned og mye lavere enn de 175.000 som analytikerne hadde forventet.
Arbeidsledigheten steg også til 4,3 prosent fra 4,1 prosent, det høyeste nivået siden oktober 2021, skriver Wall Street Journal.
Ledigheten har dermed økt fire måneder på rad.
Dette er dårlige nyheter for den sittende regjeringen, og kan redusere Kamala Harris’ sjanse til å vinne valget i november. Regimemedier over hele Vesten bruker gjerne den amerikanske økonomien som en grunn til at Demokratene skal beholde makten.
Men amerikanerne er ikke like imponert over «Bidenomics».
Bidenomics: Lavere vekst og høy inflasjon får børsene til å stupe
Det skuffende resultatet førte til nedgang i store aksjemarkeder. Den europeiske Stoxx 600-indeksen falt med 1,7 prosent og er på sitt laveste nivå på tre måneder. Det var også nedgang i aksjekursene i Tyskland, Frankrike og Storbritannia.
Også Oslo Børs opplever en blytung start på dagen, med fall på over 2 prosent før kl. 12.00.
Intel leverte et skuffende resultat, og sier de skal si opp nesten 15 prosent av sine ansatte. Aksjekursen falt med 20 prosent.
Det skal dog nevnes at effekten av orkanen Beryl, som rammet Texas 8. juli, virket negativt inn på arbeidsmarkedet. I kjølvannet av stormen var det en bemerkelsesverdig økning i de ukentlige målingene av førstegangssøknader om arbeidsledighetstrygd i Texas.
Men arbeidsmarkedet over hele USA kommer med klare advarsler, og faresignalene er tydelige. Bidens store satsning på Green New Deal har så langt vært en komplett fiasko, akkurat som mange har advart om.
Les også:
Kjøp «Et varslet energisjokk»!
Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.