Venezuelas president Nicolás Maduro har utfordret Elon Musk til fjernsynsduell efterat Musk i sosiale medier åpent har støttet opposisjonens påstander om storstilet valgsvindel.

– Stor valgsvindel av Maduro, twitret Musk og la ved en tweet som viste til lokalt fjernsyn hvor Maduro hadde fått 51,2 prosent da 109,2 prosent av stemmene var talt opp.

– Maduro, gå!

Musk la også ut en melding der hans venn, Argentinas president Javier Milei ba Maduro trekke seg:

– Maduro, gå! Venezuelanerne valgte å gjøre slutt på Nicolas Maduros kommunistiske diktatur. Tallene viser en knusende seier for opposisjonen og verden venter at du skal anerkjenne nederlaget efter mange års sosialisme, elendighet, dekadanse og død.

Musk – en trussel mot demokratiet

I en TV-sendt tale svarte Maduro, som skal true med å blokkere Twitter – eller «X» – i hele landet, og karakteriserte Musk som en trussel mot demokratiet: 

– Sosiale medier skaper en virtuell virkelighet, og hvem kontrollerer den virtuelle virkeligheten? Vår nye erkefiende, den berømte Elon Musk. La oss slåss. Elon Musk, jeg er klar! 

– Jeg aksepterer, svarte Musk: 

– Hvis jeg vinner, trekker han seg som diktator i Venezuela. Hvis han vinner, gir jeg ham en gratis tur til Mars:

Fullstendig mangel på åpenhet

En rekke meningsmålinger forutså seier til opposisjonen, men det regimekontrollerte nasjonale valgrådet erklærte Maduro som vinner med 51 prosent av stemmene. 

Det amerikanske fredssenteret, Carter Center, uttrykket bekymring over valgprosessens «fullstendige mangel på åpenhet» og fraværende muligheter til å verifisere valgresultatet:

– Venezuelas presidentvalg 2024 oppfylte ikke internasjonale standarder for valgintegritet og kan ikke anses som demokratisk.

Folket tar til gatene

Protestene mot Maduros regime har fortsatt efterat det Maduro-kontrollerte nasjonale valgrådet ga ham en påstått seiersmargin på 51 prosent mot 44 til opposisjonen.

11 døde etter demonstrasjon mot Maduros valgseier i Venezuela

 

Kjøp Totalitarismens psykologi! Kjøp eboken her!

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.