Før årets sommer-OL i Paris var det seriøse bekymringer for om vannet i Seinen skulle bli reint nok til å kunne benyttes av deltakende atleter. Den parisiske elva har i mange år slitt med dårlig vannkvalitet på grunn av avfall og avføring.

Nå er vannet tatt i bruk, men ikke alle er glade. De nederlandske triatletene likte ikke å svømme i Seinen i Paris sentrum onsdag 31. juli. Dette melder NL Times.

OL-åpningen viser bare at Frankrike faller fra hverandre

Festning Paris ønsker deg velkommen til OL

Den nederlandske triatleten Rachel Klamer fortalte til RTL Nieuws etter løpet at «Svømmeturen i Seinen var motbydelig».

Dette var ikke bare på grunn av den skitne elva, men hun sa at forholdene uansett ikke var rettferdige for deltakerne.

Triatlonet skulle egentlig ha vært arrangert dagen før, men fordi vannet i Seinen da ikke var reint nok, ble det flyttet. Ifølge arrangørene skyldtes dette at tidligere regnvær førte til at kloakken rant over i Seinen og forårsaket forurensning. Etter noen tørre dager ble vannet så funnet å være reint nok.

Klamer fortalte etterpå om hvordan hun så tilbake på å svømme i Seinen: «Vi får se om jeg blir syk. Jeg fikk i meg veldig mye vann».

Ifølge henne ville alle svømme gjennom midten på vei ut. Det førte til mye kontakt i vannet. «Skuldre, ben, føtter, jeg ble stort sett dratt bakover», sier hun. «Svømmeturen var virkelig et lotteri».

Frankrikes president Emmanuel Macron har gjentatte ganger skrytt av at han selv skal svømme i Seinen. Så langt har han derimot ikke møtt opp i badebukse. Dette i motsetning til Paris-ordfører Anne Hidalgo, som til slutt tok seg en svømmetur.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.