Statsminister Keir Starmer (Labour) kommer med en tydelig fordømmelse av alle briter som protesterer mot ikke-vestlig innvandring og knivdrapene i Southport: Den britiske regjeringen vil gjøre alt i sin makt for å beskytte muslimer.

Etter de voldelige opptøyene både i Southport og London de siste dagene, var det en tydelig statsminister som møtte opp på pressekonferanse. Etter å ha sagt lite eller ingenting om opptøyene i Leeds ledet av romfolk og muslimer, den britiske soldaten som ble nær drept i Kent, eller muslimske opptøyer i Whitechapel, har statsministeren tatt bladet fra munnen.

– Jeg vil gjøre alt i min makt for å beskytte muslimer i Storbritannia, sa statsminister Keir Starmer under dagens pressekonferanse, på spørsmål fra journalisten Shebab Khan fra ITV.

Beskjeden kommer etter det har vært opptøyer i både Southport og London, ledet av briter som reaksjon på det avskyelige drapet på tre barn i den nordvestlige byen Southport i England.

Les mer: Hvem er den 17 år gamle barnemorderen?

– Ytre høyre viser hvem de er, og vi må vise hvem vi er, sa Starmer.

Beskjeden kommer i kjølvannet av at Islamsk råd i Storbritannia kom med en uttalelse hvor de ba moskeer om å styrke sikkerheten rundt fredagsbønn 2. august og ba om støtte fra regjeringen for å bekjempe «islamofobi».

I meningsmålinger har britene gitt uttrykk for frustrasjon ved dagens innvandringsregime. Et overveldende flertall mener multikulturalisme som prosjekt har vært mislykket. I tillegg mener en majoritet at innvandringstallene er nødt til å reduseres.

I en gjennomgang Document har gjort, viser tallene fra britiske myndigheter at siden 2018 har det kommet 3,6 millioner ikke-vestlige innvandrere til Storbritannia.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.