Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at det kommende presidentvalget i USA innebærer en risiko for Ukraina.

Dette fordi USA er den viktigste bidragsyteren av militær og økonomisk støtte til krigen i Ukraina som snart har vart i to og et halvt år.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har påstått at dersom han vinner valget, vil han løse krigen allerede før innsettelsen i januar 2025.

– Vi kan ikke påvirke noen valg, men USA er en utfordring for oss. Det er trolig risikoer her som ingen kan forutse, sier Zelenskyj i et intervju med AFP. (NTB-AFP)

Kamala Harris støtter Bidens linje, hun vil med andre ord fortsette med økonomisk støtte og leveranser av våpen. Noen mener dette bare vil forlenge en håpløs og meningsløs krig, og føre til store dødsfall. Andre mener at siden russerne er agressorene, så må forsvaret av Ukraina aldri gis opp, siden dette kun vil føre til at Putin finner nye jaktmarkeder.

Zelenskyj har dog også vært i kontakt med Trump-teamet.

– Vi er nødt til å opprettholde alle disse kontaktene, og snakke om hvordan fremtiden vil se ut hvis den ene eller andre siden vinner, sier Zelenskyj.

Presidentvalget avholdes 5. november. Trolig er det lurt hvis Zelenskyj ikke velger side alt for tydelig, for det kan selvsagt skape problemer for Ukraina hvis «feil» person vinner valget.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.