På tross av radiostillhet rundt både opptøyer, vold og knivdrap kaster ytre venstre seg over det når engelskmenn bringes til bristepunktet.

Det har vært en voldsom voldsbølge i Storbritannia de siste ukene. Her er noe av det som har skjedd:

  • 18. juli: Enorme opptøyer i Leeds, hvor busser, biler og hus ble brent ned og politifolk skadet. Romfolk og andre minoriteter bidro til opptøyene, etter at barnevernet grep inn hos en romfamilie etter at sykehuset meldte fra om at barnet hadde en hodeskade.
  • 19. juli: Opptøyer i Whitechapel i London som følge av demonstrasjoner fra bangladeshere.
  • 23. juli: Flere muslimer gikk til angrep på politiet på Manchester lufthavn og knuste nesen til en kvinnelig politibetjent. De trodde de kom unna med å fremstille seg som offer etter en politimanns kraftige reaksjon.
  • 25. juli: En soldat i Kent ble knivstukket av en afrikaner.

Det hele kulminerte 29. juli, da en en 17 år gammel mann gikk til et grotesk knivangrep på små barn som var på en danseklubb i Southport. Tre barn er drept, og ytterligere åtte er skadet. To kvinner er skadet fordi de forsøkte å beskytte barna.

Allerede dagen etter, da statsminister Keir Starmer ankom Southport for å legge ned blomster og kondolere, ble han møtt med sinte tilrop fra briter som spurte om det var deres barn som var de neste til å bli drept.

Nylig samlet det seg også flere titusener ved Tommy Robinsons Uniting the Kingdom-arrangement i London. Ifølge arrangørene var det nærmere 100.000 som samlet seg i London.

Folket har fått nok

Det burde være en tydelig beskjed til alle ledende politikere i Storbritannia: Folket har fått nok av vold, ran, voldtekter og den vedvarende brutale virkeligheten som dominerer hverdagen deres.

Det er ikke lenger snakk om ett utsatt område i London. Selv ikke i rolige, solfylte Southport langs kysten er barna trygge. Selvsagt får dette britene til å reagere. Noe annet ville vært helt absurd.

Etter at en mann ble pågrepet med kniv i forbindelse med minnestunden for barna, kokte det fullstendig over.

Det førte til enorme opptøyer i Southport mellom engelskmenn og politiet. De brant biler, kastet murstein og flasker; totalt ble 27 politimenn skadd.

Opptøyene ble møtt med riot-police for å klare å slå ned slik kriminalitet. Det motsatte av det politiet gjorde i Leeds.

Er ikke dette forskjellsbehandling?

Innenriksminister Yvette Cooper fra Labour kom med en mild fordømmelse av det som skjedde i Leeds. Men etter opptøyene i Southport la hun ingenting imellom.

Se selv i videoen her:

Like selvfølgelig som det bør være at vold og opptøyer mot politiet er uakseptabelt, er det umulig ikke å forstå at det koker over for flere som ser at landet deres er i ferd med å bli helt ødelagt.

Skylden ligger selvsagt hos politikere som i en årrekke har snakket om å redusere innvandringen, men som ikke har gjort noe som helst. På tross av at et utall av konservative statsministre har lovet å få nettoinnvandringen ned til noen titusener i året, har det siden 2018 kommet 3,6 millioner ikke-vestlige innvandrere til Storbritannia.

Britene vasser i voldshendelser, kniver og ran. Samtidig er det vold i skolene, de venter stadig lenger på legetimer, og presset på offentlige tjenester blir bare større og større.

Selvsagt får det konsekvenser når ingen politikere tar denne enorme frustrasjonen på alvor, og heller stempler dem som rasister og ytre høyre, fremfor å gjøre noe med volds- og kriminalitetsspiralen.

Ytre venstre: Document har skylden

Men ytre venstre i Norge fornekter seg aldri. To personer utmerker seg spesielt med sin tilnærming til saken. En av dem la til og med skylden på Document, og gikk til angrep på undertegnede og min kollega Rebecca Mistereggen på Twitter/X.

Den tidligere Rødt-politikeren Sofia Rana, som beskriver seg selv som antifascist og antirasist, mener det er medier som Document som bidrar til å piske opp denne stemningen.

 

Men dette er mildt sagt absurd. Document heier aldri på vold. Det ville vært forkastelig. Det vi har skrevet, har vært virkeligheten om det som faktisk skjedde i Southport.

Det er dette som er nyhetsdekning. Selv om det er ubehagelige fakta, som at mannen som sto bak dette groteske angrepet, har bakgrunn fra Rwanda.

Men det er den egentlige grunnen til at aktivister som Rana ikke har sagt noe om det som skjedde. Isteden skal hun angripe Document og andre som skildrer virkeligheten slik den er; for ifølge henne kan det nemlig aldri være et problem med den storstilte innvandringen til vestlige land. For innrømmes dét, så faller hele korthuset sammen.

Sommerkveld, lykkehjul, macheter

Den som virkelig tar kaka, er imidlertid sjefredaktør i Filter Nyheter, Harald Klungtveit, som ikke har kommet med et eneste pip om det forferdelige som har skjedd i Storbritannia de siste ukene, ei heller knivdrapene på barn.

Men når det er engelskmenn som står bak opptøyene, da kaster han seg over saken umiddelbart:

Det er en absurd tid vi befinner oss i. Hvis du har innvandrerbakgrunn og starter opptøyer, finner venstresiden, akademikere og politikere unnskyldninger for deg. Politiet trekker seg tilbake for ikke å provosere deg. Så du får brenne ned byen helt uten problemer.

Men når engelskmenn reagerer etter et av de mest groteske angrepene jeg har sett, nemlig knivdrap på små barn, da er de høyreekstremister som driver med «pogromer», og det hele er selvsagt igangsatt av medier som forteller om virkeligheten.

Problemet er tydeligvis ikke de enorme negative konsekvensene som innvandringen fører med seg, men at noen i det hele tatt omtaler dem.

Man skulle tro at dersom du i utgangspunktet ikke brydde deg nok om problemet til å skrive noe om det, burde du kanskje vurdere hvorfor det plutselig ble så viktig for deg i øyeblikket at du kunne kalle noen for høyreekstrem.

Britene trenger politikere som tar dem på alvor. Uansett hvilket parti det måtte være, så er tiden inne for å gjøre noe med det nå, før dette eskalerer enda mer. Vold og opptøyer hører ikke hjemme i noe sivilisert samfunn.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.