Attentatet på Ismail Haniyeh var utført av proffer. Omvendt: Når proffer beskytter et mål, vet de hva de står opp imot, hvilke forholdsregler de skal ta. Enten de tar livet av folk eller beskytter, de proffe gutta vet hvordan de skal te seg. Det er det som gjør Butler, PA, så uhyggelig. Sikkerhetshullene var for store til at det var tilfeldig.

Erik D Prince, stifter av Blackwater, skrev umiddelbart på Twitter:

Forhåpentligvis etter tragedien i går i Butler PA kan vi alle erkjenne at uansvarlige oppblåste byråkratier fortsetter å svikte oss som amerikanere.

Donald J Trump er i live i dag utelukkende på grunn av et dårlig vindestimat av en ondskapsfull attentatmann.
Som grafikken viser, var vinden på bare 5mph nok til å forskyve den ubekreftede, men sannsynligvis lette 55 gram-kulen to tommer fra DJTs tiltenkte panne til øret hans.
DJT ble ikke reddet av USSS’ briljans. Det faktum at USSS tillot en riflebevæpnet skytter innen 150 meter fra en forhåndsplanlagt hendelse, er enten ondskapsfullhet eller massiv inkompetanse. Det var tydeligvis tilstrekkelig ukontrollert dødplass for en skytter til å komme i posisjon og skyte flere målrettede skudd. Når man ser på nyhetsinnslaget, kan man høre hvor nærme skytteren er på grunn av den svært korte tiden som går fra kula smeller (supersonisk) til smellet fra munningen (sonisk).

Politiets snikskytter (uklart om det var USSS) i nyhetsreportasjene ble tydelig overveldet da ansiktet hans var ufokusert på geværet i stedet for å gjøre jobben sin med å drepe skytteren. Det er tydelig at de holdt øye med skytteren, men de har tydeligvis ingen «første skudd»-politikk. Den eneste positive handlingen var et tilsynelatende 488 meter langt skudd fra en av USSS’ snikskyttere, som ekspederte attentatmannen, men etter at attentatmannen hadde avfyrt minst fem skudd, såret DJT og drept og alvorlig skadet andre i folkemengden.

I min gamle jobb med diplomatisk sikkerhet i to aktive krigssoner var det forventet at vi utførte det grunnleggende, ellers ville vi bli sparket. USSS mislyktes tydeligvis med det grunnleggende i en sikker perimeter, og da skuddene først var avfyrt, var de klønete i uttrekningen og etterlot DJT svært utsatt for påfølgende angrep. Det så ut som om de aldri hadde øvd sammen, for disse reaksjonene burde i praksis være automatiske. Vil det bli stilt til ansvar? Det er ikke Washington-måten.

Useriøse og uverdige mennesker i ledende stillinger har ført oss til denne nesten-katastrofen. Fortjeneste og gjennomføringsevne må være de eneste avgjørende faktorene ved ansettelser og lederskap, ikke dagens prioritering av sosial ingeniørkunst. Dessverre er det ingenting i Washington som gjenspeiler dette lenger. DJT gjør rett i å stille spørsmål ved kompetansen til dem som beskytter ham, for i går sviktet de på nesten alle måter. Naturen avskyr vakuum, og det finnes alltid andre alternativer.
Viktigst av alt, som amerikanere, la oss komme sammen og kjøre et skikkelig gyldig valg, slik at vi kan komme tilbake til det som betyr noe, et merittbasert samfunn som dømmer etter karakter og dyktighet. Ikke noe annet.

(Bilder fra en SEAL snikskytterinstruktør ved Red Sky LLC)

Ingen profesjonell aktør ville latt AGR-bygningen ligge utenfor sikkerhetsområdet. Det er bare å ta en titt på området, så ser man det.

Speaker of the House, Mike Johnson, utnevnte tirsdag arbeidsgruppa som skal komme til bunns i attentatet. Men han unnlot å utnevne de to best kvalifiserte Republikanerne, Eli Crane og Cory Mills. Det kan bare bety en ting: Johnson vet at sannheten ikke må ut. Det vil blåse lokket av Washington.

I stedet velger han at demokratiet imploderer, 100 dager før det viktigste valget i USAs historie, etter at noen har forsøkt å drepe en tidligere president.

Det sier noe om hvor dypt USA har sunket.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.