Irans øverste leder Ali Khamenei har utstedt ordre om å gjennomføre direkte angrep mot Israel, skriver New York Times. De siterer iranske tjenestemenn.

Khamenei beordret dette under et hastemøte i det iranske sikkerhetsrådet onsdag morgen, like etter at Iran hadde bekreftet at Hamas’ politiske leder Ismail Haniyeh var blitt drept i et angrep i Teheran, ifølge NTB.

Det skriver New York Times.

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, har utstedt en ordre om at Iran skal angripe Israel direkte, som gjengjeldelse for drapet på Hamas’ leder Ismail Haniyeh i Teheran, ifølge tre iranske tjenestemenn som er orientert om ordren.

Khamenei ga ordren på et krisemøte i Irans øverste nasjonale sikkerhetsråd onsdag morgen, kort tid etter at Iran kunngjorde at Haniyeh var blitt drept, sier de tre iranske tjenestemennene, deriblant to medlemmer av Revolusjonsgarden. De ba om at navnene deres ikke ble publisert fordi de ikke var autorisert til å uttale seg offentlig.

Gjennom nesten ti måneder med krig i Gaza har Iran forsøkt å finne en balansegang ved å legge press på Israel med kraftig økte angrep fra sine allierte og stedfortrederstyrker i regionen, samtidig som man har unngått en full krig mellom de to nasjonene.

I april gjennomførte Iran sitt største og mest åpenlyse angrep på Israel i flere tiår med fiendskap, da landet avfyrte hundrevis av raketter og droner som gjengjeldelse for et israelsk angrep på den iranske ambassaden i Damaskus i Syria, der flere iranske militærkommandører ble drept.

Men selv denne maktdemonstrasjonen var telegrafert i god tid i forveien, nesten alle våpnene ble skutt ned av Israel og dets allierte, og skaden var liten.

Iran og Hamas har sagt at Israel sto bak angrepet mot Haniyeh. Israel har verken bekreftet eller avkreftet å ha drept Haniyeh.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.