Hamas-lederen Ismail Haniyeh skal være drept i Teheran. Det melder timesofisrael.com. En slik nyhet snur hele krigen mot Hamas. Haniyeh har i likhet med de andre Hamas-lederne levd i Qatar. At han skulle være i fare på besøk hos Hamas’ sterkeste allierte, har neppe falt ham inn.

Men det er ikke første gang Mossads lange arm strekker seg til Teheran.

Hamas bekrefter at Haniyeh er drept:

«Sionistenes forræderske angrep mot hans bolig i Teheran.»
Hamas-tjenestemannen Moussa Abu Marzouk siteres av det Hamas-tilknyttede nyhetsbyrået Shehab, som sier at drapet «er en feig handling som ikke vil være forgjeves». Hebraiske medier rapporterer at han også skal ha truet med hevn for drapet.

Revolusjonsgarden var først ute med nyheten om at Haniyeh var drept. Også hans livvakt ble drept. Haniyeh var i Teheran i forbindelse med innsettelsen av president Masoud Pezeshkian. Hans forgjenger Raisi døde under en mystisk helikopterstyrt på vei tilbake fra et besøk i Aserbajdsjan.

Det er helt taust fra Jerusalem. Israel kan ha demonstrert at israelerne kan ta ut sine fiender hvis de ønsker det sterkt nok, uansett hvor de måtte befinne seg. Å ta ut Hamas’ øverste leder i hovedstaden til hans mektigste sponsor, er en maktdemonstrasjon av de sjeldne. Det kan ha forhindret en utvidelse av krigen til Libanon.

For lederen av Hamas i Gaza, Yahya Sinwar, er drapet dårlige nyheter. Nå ligger både han og restene av Hamas dårlig an.

Israel har lovet å ta ut alle lederne som var ansvarlige for 7. oktober. Haniyeh og ledelsen lot seg filme da de falt på kne og takket Allah for det «vellykkede» angrepet. Nå er det payback time.

Hamas chief Ismail Haniyeh, center, arrives at the Iranian parliament to attend the swearing-in ceremony of newly-elected President Masoud Pezeshkian, in Tehran, Iran, Tuesday, July 30, 2024. (AP Photo/Vahid Salemi)

Et helt ferskt bilde av Haniyeh i det iranske parlamentet, Majlis, tatt så sent som tirsdag. Hva tenker den iranske ledelsen når den ser Mossads lange arm? Får det noen konsekvenser for deres tenkning rundt utenlandske eventyr? For atombombeplanene?

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.