Benjamin Netanyahu har gitt beskjed om at ingen statsråd får kommentere attentatet på Ismail Haniyeh. Men kulturministeren fra Otzma Yehudit, Amichay Eliyahu, klarte ikke styre seg: -Ingen nåde for dødens sønner.

«Ingen flere imaginære ‘fred’/overgivelsesavtaler, ingen mer nåde for disse dødens sønner», skriver han i et innlegg som er lenket til en artikkel som kunngjør drapet.
«Jernhånden som vil ramme dem, er den som vil bringe ro og litt trøst, og styrke vår evne til å leve i fred med dem som søker fred», sier han.
«Haniyehs død gjør verden til et litt bedre sted», sier han.

Reaksjonen til Hamas var preget av tross.

«Hamas erklærer for det store palestinske folket og folket i de arabiske og islamske nasjonene og alle verdens frie folk at broderleder Ismail Ismail Haniyeh er en martyr», heter det i en kortfattet uttalelse fra Hamas.

I en annen uttalelse siterer gruppen Haniyeh på at den palestinske saken har «kostnader», og at «vi er klare for disse kostnadene: martyrdøden for Palestinas skyld, for Gud den Allmektiges skyld og for denne nasjonens verdighet».

Hamas  sa Haniyeh ble drept i et luftangrep, men det kan ikke ha vært et konvensjonelt angrep.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.