Det vekker oppsikt at en 15 år gammel gutt skal ha blitt ranet og truet med kniv av en gjeng tenåringer utenfor Paleet kjøpesenter midt på Karl Johans gate. Ifølge politiet skal fornærmede være i Oslo i forbindelse med Norway Cup.

Nå ber foreldre og trenere spillere om å unngå merkeklær når de er i Norges hovedstad. Dette melder NRK.

Oslo: 15-åring på Norway Cup ranet av ti gutter med kniv

Økende ungdoms­kriminalitet er en alvorlig samfunns­utfordring

«Man passer på å ikke ha på merkeklær og unngå visse områder for å unngå at noe lignende skal skje med deg», sier Sindre Svee som skal spille fotball på Norway Cup.

Sindre kommer fra Trøndelag med laget sitt Malvik/Hommelvik. Han synes det er utrolig at et slikt ran kan skje midt på dagen i Oslo sentrum. «Man begynner å lure på om det faktisk er trygt her».

Det å alltid gå sammen fire og fire, er en annen regel guttene har fått. Sindre tror at dette minsker sjansen for å bli ranet. «Det er større sjanse for at det skjer noe om man går alene», sier han til NRK.

Politiet forteller at det har skjedd flere ran med Norway Cup-deltakere denne uka. «Dessverre er merkeklær trekkfaktor for å bli stjålet fra. Det er helt forferdelig», uttaler innsatsleder i Oslo politidistrikt Tore Barstad.

Vipps-ran «er vanskelig å stoppe», Oslos byrådsleder vil ha flere fritidsaktiviteter

Politiet bekymret: Vold utført av barn øker sterkt over hele Norge

Politiet mener det alltid er lurt med forholdsregler. «Unngå bråk, gå flere sammen og gi beskjed om hvor du går».

Jonas Nikolai Nilsen spiller på samme fotballaget som Sindre. Han beskriver overfor NRK hva han har fått beskjed om å ha på seg. «Gå i kampklær og treningsutstyr. Når jeg er på sletta får jeg ikke lov å ha på merkeklær, klokker og ring».

Han sier at trenere og foreldre setter disse reglene fordi de ikke vil at ungdommene skal bli ranet under besøket i Oslo. «Det er ikke en veldig trygg by», påpeker 15-åringen.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.