Så mange som 11 sivile har blitt drept da sikkerhetsstyrkene barket sammen med tusenvis av venezuelanere som i løpet av natten strømmet ut i gatene for å protestere mot at Nicolás Maduro ble erklært som vinner av presidentvalget.

Volden fortsetter etter valget, og mange land i regionen nekter å akseptere valgresultatet. I tillegg til de drepte skal hundrevis av demonstranter ha blitt arrestert, skriver The Times.

I hovedstaden Caracas ble demonstrantene møtt av dusinvis av politifolk i opprørsutstyr som blokkerte marsjen, og det brøt ut kamper da folkemengden beveget seg mot presidentpalasset.

Sikkerhetsstyrkene avfyrte gummikuler og tåregass for å spre demonstrantene, og noen demonstranter kastet steiner og andre gjenstander mot politibetjentene.

En mann avfyrte et skytevåpen da demonstrantene beveget seg gjennom byens finansdistrikt, men ingen ble skutt eller såret.

Valg i Venezuela: Stengte grenser, stengte medier, utlendinger deporteres

Venezuela har vært et land i dyp krise i mange år, og nesten 8 millioner har flyttet ut av landet. De som fortsatt er i landet får hjelp fra utlandet via overføringer av dollar og bitcoin, som brukes i en stor og voksende svart økonomi.

Ifølge riksadvokaten er 749 anti-Maduro-demonstranter blitt arrestert. Freddy Superlano, en ledende skikkelse i landets opposisjon, ble arrestert, ifølge hans parti Voluntad Popular.

På X hevdes det at hæren har alliert seg med demonstrantene, og krever Maduros avgang.

Maduro hevdet etter valget at han hadde fått 51.2 prosent av stemmene, mens hans hovedrival, den tidligere diplomaten Edmundo González, fikk 44.2 prosent.

Opposisjoner mener dette er et åpenbart valgfusk, og hevder González fikk 70 prosent av stemmene. En meningsmåling på valgdagen viste også et klart flertall for González på 65 prosent.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.