Sommeren pleier å være laber for mediene, men ikke i år. Historiske begivenheter har avløst hverandre. I tillegg har Document fått en ny medarbeider. Kombinasjonen har gitt høyere lesertall og flere abonnenter.

Bak Teigen-effekten skjuler det seg selvsagt teamarbeid. Staben har ikke tatt sommerferie, men holdt det høye ambisjonsnivået med nettavis, dagsorden, radio og som ny tilvekst: Document Nyheter på TV.

Skogpod har tatt en pause, da red. trenger skogene på Romerike for å være i sitt rette element. Men vi er tilbake til uken.

Vi forsøkte oss med livesending da Trump ble såret, omtalt av vårt nasjonale nyhetsbyrå som «lettere skadd». Det ga en spontan respons.

Vi ser fremveksten av et nytt publikum i Norge. Det er selvsagt noe de tradisjonelle mediene frykter da det vil rive grunnen under føttene deres. Men prosessen går sin gang uansett. Interessen for medienes dagsorden synker. De er for ideologiske, for forutsigbare og fremfor alt: Kjedelige.

USA er blitt noe av et varemerke for Document. Vi er den eneste redaksjonen i Norden som dekker USA fra folkets synspunkt.

Mediene er desperate etter å stanse en Trump-seier. Men at attentatet slo feil kan være det som felte «dem» denne gang. Sist var det Hunters laptop, denne gang var det en kule.

Men den traff ikke.

En større utfordring er det ikke mulig å tenke seg. Amerikanerne ser det de ser. Speaker Mike Johnson har valgt å utelukke de to Republikanerne med erfaring fra skarpskyting og sikring: Eli Crane og Cory Mills. Det finnes ingen fornuftig begrunnelse for dette, annet enn at Johnson legger til rette for et coverup.

Norske medier tar sine talkingpoints fra mediene i USA. De ønsker ikke å forfølge de ubehagelige spørsmålene.

Men våre lesere vil til bunns. De vil vite sannheten.

Da må du støtte Document. Våre ressurser er strukket til bristepunktet og vi trenger vissheten om at vi har et økonomisk fettlag.

At juli har gitt over 100 nye abonnenter er et tegn på at publikum responderer og forstår utfordringene.

Utfallet i USA vil gjøre noe også med valget i Norge til neste år.

Medier/eksperter/politikere forsøker å true med en Trump-seier. I dag var det at han er dårlig nytt for det grønne skiftet. Mindre avkarbonisering, færre vindmøller. Men det er akkurat hva publikum ønsker.

Derfor er eliten nervøs.

Støtt Document og gjør dem enda mer nervøse!

 

 

 

 
 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.