Politiet er i full gang med søk etter en guttegjeng i Oslo sentrum etter et mulig ran, der gjerningsmennene skal ha truet med kniv.

Det hele skal ha skjedd utenfor Paleet i Oslo, midt på Karl Johans gate.

Det melder NTB:

Ifølge politiet skal en av gjerningspersonene ha truet med kniv, og de søker nå etter en gjeng på omtrent ti unge gutter.

– Fornærmede skal ha blitt ranet av ca. 10 unge gutter i 14-årsalderen og blitt slått i den forbindelse. En av gjerningspersonene skal ha framvist en kniv, skriver politiet i en oppdatering.

– Pågår stort, aktivt søk

De opplyser videre at fornærmede er i Oslo i forbindelse med Norway Cup. Operasjonsleder Bjarne Pedersen forteller at fornærmede er en gutt på 15 år som i utgangspunktet meldte seg uskadd. Han er allikevel kjørt med ambulanse til legevakt for sjekk.

– Det pågår fortsatt et stort, aktivt søk etter aktuelle personer, opplyser operasjonslederen til NTB ved 13.45-tiden tirsdag.

Han opplyser at politiet har iverksatt avhør av vitner og at de også sjekker ut videoopptak fra stedet. Politiet har ikke gjort funn av kniven.

Hendelsen fant sted utenfor Paleet kjøpesenter midt på Karl Johans gate i Oslo sentrum.

– Uakseptabelt

FrP-leder Sylvi Listhaug, som selv er til stede på Norway Cup tirsdag, mener hendelsen er helt uakseptabel.

– Oslo og Norway Cup skal være et trygt sted for alle. Det er helt uakseptabelt at barn fra hele verden som reiser til Oslo for å få en god opplevelse og hygge seg, blir utsatt for knivran. Jeg håper det går bra med 15-åringen og forventer at politiet prioriterer slike saker høyt, sier Listhaug til NTB.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.