Israel Defense Forces har gjennomført et angrep i en forstad til Beirut. Målet var angivelig den ansvarlige for angrepet mot Golanhøydene i helgen.

Røyk steg opp fra åstedet for angrepet i den libanesiske hovedstaden tirsdag kveld. En kilde tett på den libanesiske Hizbollah-militsen sier til nyhetsbyrået AFP at to personer er drept.

Det israelske militæret (IDF) sier at de sto bak angrepet og at det var rettet mot den ansvarlige for angrepet i helgen. (NTB-Reuters-AP)

Målet for angrepet skal ha vært Muhsin Shukr, som angivelig har et et lederansvar for Hizbollahs operasjoner.

Times of Israel har litt mer presis informasjon, selv om fornavnet de bruker, er annerledes, noe som ikke er uvanlig med arabere.

Luftangrepet skal ha vært rettet mot Fuad Shukr, leder for terrorgruppens presisjonsmissilprosjekt, ettersøkt av USA for sin rolle i bombingen av US Marines-kasernen i Beirut i 1983. Det er uklart om han overlevde.

Terrorangrepet i Beirut i 1983 drepte 307 mennesker: 241 amerikanske og 58 franske soldater, seks sivile og to angripere.

Tolv barn og unge ble drept i angrepet mot de israelskokkuperte Golanhøydene i helgen. Israel mener det ikke er tvil om at Hizbollah sto bak dette angrepet, selv om militsen selv har nektet for det.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant skriver tirsdag kveld på meldingstjenesten X at Hizbollah krysset en rød linje med helgens angrep.

Angrepet tirsdag ble utført med en drone som avfyrte tre raketter, ifølge Libanons statlige nyhetsbyrå.

Irans ambassade i Libanon fordømmer det de kaller et «syndig og feigt» israelsk angrep.

Også Libanon fordømmer angrepet, ifølge Libanons utenriksminister Abdallah Bou Habib. Han håper at Hizbollah kommer med en «proporsjonal gjengjeldelse», slik at «drapsbølgen» kan ta slutt. Libanons regjering kontrollerer imidlertid ikke Hizbollah.

Israel har dog ikke reagert med en «proporsjonal gjengjeldelse» mot angrepet som førte til 12 døde drusere, stort sett barn og unge, på en fotballbane i landsbyen Majdal Shams på Golanhøydene. Trolig er dette angrepet bare en innledende fase av IDFs reaksjoner mot Hizbollahs grusomheter.

Siden angrepet på Golanhøydene i helgen har det vært frykt for at konflikten kan utvikle seg til full krig. Men foreløpig ser det ut til at Israels regjering og IDF ønsker å begrense antall fronter de må forsvare.

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.