Kamala Harris under et valgkampmøte i Pittsfield, Massachusetts, den 27. juli 2024. Foto: Stephanie Scarbrough / Pool via AP / NTB.

En kan undre seg, i hvert fall har jeg undret meg en smule: Hvorfor trekker ikke venstresiden og deres haleheng wokeistene i større og mer frekvent grad kvinnekortet for Kamala Harris? Hun kan vitterlig bli USAs første kvinnelige president.

Kvinnekortet er blitt brukt utallige ganger, særlig i europeisk og ikke minst norsk politikk. Ikke så ofte i USA, men ingen glemmer vel Hillary Clinton og hennes kamp mot Donald Trump i 2016.

Selveste trumfen

Her ble kvinnekortet spilt ut som en avgjørende trumf for å slå ut den «rå og aggressive» og politisk relativt uerfarne motkandidaten. Venstresiden og det politisk korrekte USA så med sikkerhet for seg at landet skulle få sin første kvinnelige president. Men, den gang ei; de feilet stygt, overvurderte kvinnekortet og undervurderte Trump. Især media, også her hjemme, sto igjen med buksene på knærne, fårete ansiktsuttrykk og helt uten troverdighet.

Obama ble flau

Kamala er til overmål dels svart og dels asiat, og på toppen av det kvinne. Heller ikke rasekortet legges frem i noen utstrakt grad, enn så lenge.

Obamas hudfarge og hans (et stykke på vei) opprinnelige afrikanske avstamning ble i alle fall brukt og mer til da han vant presidentembetet åtte år tidligere. Mye tyder på at en Thorbjørn Jagland i ren eufori og ute av likevekt ga ham Nobels Fredspris av denne grunn alene. For han hadde ikke en gang begynt som president da han mottok prisen. – Hva jeg fikk den for? Jeg vet ikke, ikke den dag i dag, sa Obama nylig. Han innrømmet at han var flau, fremdeles.

Ble lurt

Men rasekortet funket lenge. I dag forstår nok mange at de ble lurt den gangen, etter at Obamas politiske ansikt virkelig kom til syne for alle å se. Han viste seg å være mye av hjernen bak det vi i dag med rette kaller «den dype staten», en kyniker i nasjonal og internasjonal politikk. Og slettes ikke veldig fredsbevarende, i sterkt kontrast til Donald Trump, kan man i ettertid trygt slå fast.

Kloke av skade?

Men så langt har kampanjene for Kamala vært tilbakeholdne med legge frem kvinne- og rasekortet, skjønt det er ennå tre-fire måneder igjen til valget. Så de velkjente trumfkortene kan ennå bli lagt på bordet.

På en annen side: Kan hende MSM-media, venstresiden og deres woke-tilhengere er blitt kloke av skade? I så fall, – den innrømmelsen får vi nok aldri.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.