«Voldemort», mannen hvis navn ikke skal nevnes – også kjent under pseudonymet Tommy Robinson og navnet Stephen Yaxley-Lennon – skal ha rømt fra Storbritannia.

Dette melder Daily Mirror.

Tommy Robinson har flyktet fra landet etter å ha begått «åpenbar» forakt for retten i forbindelse med en film som ble avspilt under en demonstrasjon i London sentrum, har High Court fått beskjed om, og en arrestordre er beordret iverksatt dersom han ikke møter opp til en høring.

 

Adam Payter, som representerer Solicitor General, sa at det antas at Robinson forlot jurisdiksjonen noen timer etter at han ble løslatt mot ubetinget kausjon etter arrestasjonen i helgen. Payter sa at Robinson ble arrestert etter en «stor demonstrasjon» i London sentrum, der det ble vist en film som var «sentral i denne saken», og som viste et «fåpenbart» og «innrømmet» brudd på rettskjennelsen.

Documents reporter Rebecca Mistereggen var tilstede på demonstrasjonen lørdag, og har intervjuet Robinson.

Demonstranter krever Tommy Robinson løslatt

Han la til at Robinson ble etter demonstrasjonen arrestert av terrorpolitiet i Kent i henhold til terrorloven av 2000.

– Vi forstår det slik at han ikke samarbeidet i forbindelse med en havnekontroll. Det betyr at han forsøkte å forlate landet, og at han derfor ikke hadde til hensikt å møte opp til denne høringen i morges.

Les også:

Tommy Robinson pågrepet etter terrorloven

Det antas nå at han «forlot Storbritannia i går kveld, og det var ingenting som hindret ham i å gjøre det». Retten ble fortalt at Robinson «ikke er innenfor Storbritannias jurisdiksjon».

Ifølge dommeren i saken vil Robinsons fravær ikke forhindre at rettssaken går sin gang. Men dommeren beordret at den ikke skulle gjennomføres «før i begynnelsen av oktober» for å gi Robinson tid til å tilkjennegi at han ville møte frivillig til neste høring, eller søke om å «sette til side» arrestordren.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.