Personlig er jeg ingen håndball-tilhenger. Min holdning er at håndball er hands. Men etter å ha sett det norske herrelandslaget slå regjerende OL-mester og EM-vinner Frankrike på fransk jord, må jeg rett og slett gi det norske laget en viss respekt.

For gutta på landslaget er krigere, i motsetning til hvordan fotballgutta fremstår. Derfor vant de kampen med 27 mål mot hjemmelagets 22.

Noen av navnene kjenner jeg til, som Sagosen. Han gjorde noen feil i løpet av kampen, men kampviljen var det ingen grunn til å klage på.

Keeperen Sæverås var kanskje den store helten, og reddet blant annet to straffer. Gamle kjenninger lot seg imponere.

Frankrike hadde en enormt god spiller som heter Mem (tror jeg). Jeg var lenge irritert på det norske laget, siden han scoret rundt halvparten av målene til Frankrike. Jeg forsto ikke hvorfor de ikke gikk i kroppen på denne fyren.

Men så fikk jeg se to norske spillere som forsøkte å stanse ham, og endte opp på parketten. Mem var den store spilleren, men Norge hadde det beste laget.

Jeg har absolutt null peiling på håndball, og har nesten null interesse for sommer-OL, men anser dette som en flott prestasjon av det norske landslaget, som fortjener en hyllest.

Også VG hyller håndballgutta, med følgende ingress:

I et eventyr av en håndballkamp satte det norske herrelandslaget regjerende OL- og EM-vinner Frankrike på plass.

Jeg så kampen med engelske kommentatorer, som også var meget imponerte. Det norske herrelandslaget i håndball fortjener en gratulasjon!

Skulle bare ønske at fotballgutta lar seg inspirere.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.