SOUTHPORT: Det har vært en dramatisk dag i Storbritannia, med kondolanser og uttalelser som har strømmet selv fra kongehuset.

I den rolige og solfylte byen omtrent 50 minutter nord for Liverpool skjedde det mandag formiddag et brutalt angrep.

En 17 år gammel mann drepte to barn, skadet ytterligere ni og to voksne som forsøkte å forsvare barna. Angrepet ble gjort mot et senter med aktiviteter for barn. Mandag var barna i gang med dansing med Taylor Swift som tema.

Det har vært flust av spekulasjoner om bakgrunnen til 17-åringen. Politisjef Serena Kennedy meldte på pressekonferansen mandag ettermiddag at 17-åringen var fra Banks i Lancashire, født i Cardiff i Wales og var arrestert og siktet for drap og drapsforsøk.

Ifølge avisen Telegraph kan ikke 17-åringen omtales ved navn, ettersom han ikke er myndig. Imidlertid er han opprinnelig fra Cardiff, men flyttet til Southport-området sammen med sine foreldre fra Rwanda da han var seks år gammel.

Telegraph skriver følgende:

The youth, who cannot be named for legal reasons and is originally from Cardiff, moved to the Southport area with his Rwandan parents when he was aged six.

Politisjef Kennedy har uttalt at saken ikke er terror-relatert, og at motivet bak angrepet er ukjent.

17-åringen skal ha ankommet i taxi utenfor lokalet, og gått til det som beskrives som et brutalt og hinsides angrep.

Les mer om saken her.

Bli abonnent for å støtte frie og uavhengig Document her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.