Dette vet vi:

  • En 17 år gammel mann er pågrepet for drap og drapsforsøk.
  • To barn er drept og 11 andre er skadet. Av dem er ni barn og to voksne.
  • Flere melder om minst 20 politibiler og ambulansetjenesten sendte ut 13 ambulanser.
  • Politiet beskriver det som en «major incident»

Klokken 11.50 britisk tid fikk politiet melding om at en mann hadde knivstukket flere personer i en eiendom i Hart Road, i Southport.

Merseyside politi responderte med bevæpnede tjenestemenn og det er observert minst 20 politibiler i området.

To barn er drept og 11 andre er skadet. Ni av dem er barn, og to er voksne. For de fleste av dem er tilstanden kritisk. Opplysningene kommer fra politiet og ambulansetjenesten.

Angrepet var rettet mot en danseskole med Taylor Swift-tema for barn. Øyenvitner har beskrevet mødre som skrek.

– Mødrene kommer hit nå og skriker. Det er som en scene fra en skrekkfilm, sier eieren av et bilverksted, Colin Parry, til nyhetsbyrået PA News.

Flere melder om at de kunne høre foreldre skrike og rope underveis i angrepet. (James Speakman/PA via AP)

– Vi tror de to voksne ble skadet da de på modigs vis forsøkte å beskytte barna, sier politisjef Serena Kennedy, ifølge Sky News.

Kennedy sier 17-åringen, som er fra Cardiff, er mistenkt for drap og drapsforsøk. Vedkommende er bosatt i Banks, et område i utkanten av Southport. Politiet fastholder at de ikke tror angrepet er terrorrelatert.

Angrepet var mot et senter hvor det er aktiviteter for barn og gravide mødre i Hart Street i Southport. En by som beskrives som rolig og stille med mye sol.

 

 


Her er uttalelsen fra politiet:

Politiets offisielle uttalelse.

Politiet fikk melding om mulig knivstikking kl. 11.50 (britisk tid). En kvinne som bor like ved Hart Street forteller til lokalavisen Liverpool Echo at de hørte mange sirener, og at et helikopter var tilstede omtrent kl. 12.20.

«Then the messages started to go around the local WhatsApp groups, saying ‘lock your windows, lock your doors’, we were told a man was running around stabbing people.»

«We are all absolutely terrified, panicking and sick with worry – everyone is trying to reach anyone they know in the area. I don’t know how this can happen on a Monday lunchtime.»

The woman said she ran down the street telling her neighbours to lock their doors and windows and that one of her neighbours had ‘barricaded’ herself and her kids in their bedroom.

Det har vært noen heftige uker i Storbritannia, etter opptøyer i Leeds og Rochdale.

Ifølge øyenvitner er det meldt om både luftambulanse, politihelikopter og «minst 20 politibiler» tilstede i området.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.