Gravejournalisten Seymour Hersh avslører at Joe Biden fikk et ultimatum: Han kunne gå av frivillig eller bli presset ut ved at grunnlovstillegg 25 ble tatt i bruk. Dét ville vært en offentlig ydmykelse.

Det var Barack Obama som stilte Biden overfor et tilbud han ikke kunne avslå.

Det begynte med den katastrofale debatten mot Trump 27. juni. Donorene begynte å murre, men Biden og familien forskanset seg. De ville fortsette.

Så, under en tur til Midtvesten mandag 15. juli, fikk Biden et illebefinnende.

Mandag 15. juli tok Biden av med Air Force One på en kampanjetur til Nevada, en vippestat som Biden vant i 2020 med litt mer enn 30.000 stemmer. Tirsdag holdt han hovedtalen til 5000 medlemmer av NAACP på organisasjonens årsmøte. Dagen etter brøt presidenten, som tilsynelatende var rammet av en sykdom som ennå ikke var avslørt, fra programmet sitt og fikk politieskorte til Air Force One etter først å ha fortalt politiet at de var på vei til nærmeste akuttmottak.

Det ble rapportert i mediene som covid, men var noe mer alvorlig.

En rekke blogginnlegg, lokale politirapporter, meldinger på internett og en rapport i Daily Mail avslørte ytterligere detaljer om Bidens tur til Las Vegas og hans brå hjemkomst til Delaware. Denne uken gikk jeg gjennom disse rapportene med en høytstående tjenestemann i Washington som hjalp meg med å skape et bilde av Det hvite hus i fullstendig uorden, noe som kulminerte i presidentens tilbaketrekning fra valgkampen. (…..)

På det tidspunktet var presidenten «dødsblek», ifølge Emily Goodin, en Daily Mail-reporter som var med i den medreisende pressepoolen, og Air Force One fløy sporenstreks til Delaware, der presidenten har et helge-reir på Rehoboth Beach. Pressepoolen fikk beskjed om at Biden hadde covid-19. Det ble ikke sagt noe mer på Air Force One. Etter at Biden kom tilbake til Delaware, fortalte Det hvite hus offentligheten at Biden hadde pådratt seg en covid-19-infeksjon og ville bli isolert. Det ble sagt at han hadde symptomer fra øvre luftveier, rennende nese, hoste og var trett.
Dét var dråpen som fikk begeret til å renne over for en kjernegruppe av kongressledere, myndighetspersoner og noen av Bidens viktigste bidragsytere, som holdt tilbake store beløp.

Hodet fungerte ikke, og nå kollapset kroppen også. Biden var i ferd med å bli historie. Det trengtes bare noen til å skyve ham til side.

Den jobben tok Barack Obama, i noe som minnet om et palasskupp. Det skjedde helt uten tanke på den demokratiske prosessen. 14 millioner velgere hadde tross alt stemt på Biden. Deres stemmer ble nå skjøvet til side.

Lørdag 20. juli var tidligere president Barack Obama dypt involvert, og det var snakk om at han ville ringe til Biden. Det var ikke klart om Biden hadde blitt undersøkt eller hva som skjedde med ham i Las Vegas. «De tre store», sa tjenestemannen, med henvisning til tidligere speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, majoritetsleder i Senatet, Charles Schumer, og minoritetsleder i Representantenes hus, Hakeem Jeffries, fortsatte å være direkte involvert. «Søndag morgen», fortalte tjenestemannen meg, med Pelosis og Schumers godkjennelse, «ringte Obama Biden etter frokost og sa: ‘Her er avtalen. Vi har Kamalas godkjennelse til å påberope oss det 25. grunnlovstillegget.» I tillegget heter det at når visepresidenten og andre mener at presidenten er uskikket til å utøve sitt embetes fullmakter og plikter, skal visepresidenten overta disse pliktene.

Dette er bakgrunnen for at Det hvite hus søndag kl. 13.45 sendte ut meldingen om at Biden trakk seg. En stund senere kom beskjeden om at han nå støttet Kamala Harris.

Det var et palasskupp, men mediene i den pro-Demokratiske leieren har ikke vært innstilt på å stille de opplagte spørsmålene: Hvordan kan dette være en demokratisk prosess? De er fortsatt opptatt av å kritisere Trump og heve Harris opp i skyene.

I stedet for å stille kritiske spørsmål ved Harris’ politiske rulleblad som visepresident, er de opptatt av å hylle henne.

At Biden knapt har fungert siden han tiltrådte, har vært en dårlig skjult hemmelighet. Likevel har mediene fortsatt å late som om alt var ok. Hva gjør dette med mediene, og hva betyr det for publikums tillit?

Nå fortsetter samme sminking av virkeligheten med Kamala Harris. Man har bare byttet ut presidenten med visepresidenten, men det er det samme skuespillet som fremføres.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.