Israel Defense Forces viser bilder som ifølge dem beviser at Hizbollah avfyrte en dødelig rakett som drepte 12 barn i Majdal Shams; Det hvite hus er enig i konklusjonen. Det drusiske samfunnet sørger mens noen krever at Libanon skal «brenne».

Tidligere krigsminister Benny Gantz, leder for det sentrumsorienterte partiet National Union, som nå er i opposisjon, sier at Israel må reagere på rakettangrepet mot Majdal Shams på en omfattende måte, og understreker at dette kan innebære å «ramme Libanon hardt og også rive Libanon fra hverandre», skriver Times of Israel.

I en samtale med Channel 12 News legger Gantz til:

– IDF er klare. Jeg antar at det er det vi vil se.

Men han kritiserer også regjeringen, som han forlot i forrige måned, for det han sier er mangelen på en «fullstendig strategisk handlingsplan». Han sier at statsminister Benjamin Netanyahu «ikke kan fortsette å spille på tid. Tiden bringer bare uhell med seg.»

Nok en gang oppfordrer han til å undertegne en våpenhvile- og gisselavtale, som han forventer også vil roe ned fronten i nord og gjøre det mulig for Israel å fokusere på et regionalt svar på trusselen fra Iran.

Men det ser ut til at regjeringen i Israel ikke ønsker en fullskala krig mot Hizbollah, som fort kan inkludere hovedfienden Iran, og føre til en storkrig i Midtøsten.

Samtidig virker det som om spenningene mellom statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant har sneket seg inn i diskusjonene om hvordan man skal reagere på Hizbollahs dødelige angrep på Majdal Shams i går.

Den offentlige kringkasteren Kan sier at Netanyahu ble irritert over Gallants uttalelse i går kveld om at han hadde sittet sammen med sikkerhetssjefer for å diskutere «handlingsalternativer». De døde druserne, som kun fikk noen få år på denne planeten, vil nok ikke merke så mye til hva som skjer etterpå-

IDF er en av verdens best trente militære styrker, men i et lite land som Israel er det tross alt en begrensning på hvor mange fronter man kan føre en eksistensiell krig på.

Særlig siden fiendene er utallige og støtten fra såkalte allierte er i ferd med å bli en mangelvare.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.