Flere personer og journalister har samlet seg i Downing Street for å protestere mot arresten av Tommy Robinson. Ifølge Turning point UK forsøker politiet å oppløse protesten.

Klokken 12:30 søndag formiddag gikk det ut en melding fra Tommy Robinsons verifiserte X-konto om at Robinson er arrestert under terrorloven. The Telegraph skriver at The Metropolitan Police ikke vedkjenner seg å være innblandet i arresten.

Klokken 17:00 norsk tid begynte folk å samle seg i Downing Street for å protestere mot myndighetenes overgrep mot Robinson.

Som på lørdag har de med seg britiske flagg, men isteden for å rope «Tommy. Tommy. Tommy»,  roper de nå «I am Tommy».

Laurence Fox, skuespiller og leder av The Reclaim party, ber demonstrantene oppføre seg.

«Alle som drar til Downing Street klokken fire. Vit at de forsøker å provosere fram en reaksjon. Det er vårt alle ansvar at vi ikke ødelegger for det fredfulle og fantastiske arbeidet vi allerede har gjort. Ikke gi dem det de vil ha. Dersom du ikke kan kontrollere følelsene dine, bli hjemme.»

I en uttalelse fra Metropolitan Police kommer det frem at de er ikke involvert i arrestasjonen, og kjenner ikke til detaljene eller eventuell kobling til gårsdagens demonstrasjon.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.