«Ungarns statsminister Viktor Orban mener at Europa går mot undergangen, og at Asia blir leder for en ny verdensorden.»

Dette skriver NTB i samarbeid med AP og Reuters. NTB kan ikke stave navnet til statslederen som de beskriver som en høyrenasjonalist.

– Ukraina blir aldri medlem av EU eller Nato fordi vi europeere har ikke nok penger til det, sa han.

– Europa har gitt opp å forsvare sine interesser. Alt Europa gjør i dag, er betingelsesløst å følge USAs prodemokratiske utenrikspolitikk, selv om de risikerer å utslette seg selv, sa han og gjorde det klart at han støtter Donald Trump ved valget til høsten.

Russland er rasjonelle og forutsigbare, mener den ungarske statsministeren. Han setter dette opp mot Vesten, som ser ut til å ha forkastet all rasjonalitet og åpner grensene for hele verden, mens de ikke klarer å definere hva en kvinne faktisk er.

Han mener Russland øker sin innflytelse i mange deler av verden ved å slå ned på LHBT-rettigheter.

– Russlands myke makt oppnår sin sterkeste internasjonale appell gjennom motstanden mot LHBT, sa Organ, som selv har innført LHBT-kritisk lovgivning i Ungarn.

Orbán har for tiden det roterende formannskapet i EU. Hans forsøk på å skape fred i Ukraina, gjennom samtaler med Zelenskyj i Kiev, Putin i Kreml og Xi i Beijing, har skapt stor irritasjon i Brussel.

Samtidig har Ungarn blitt tildelt massive bøter fra EU fordi de ikke ønsker å skifte ut befolkningen og fylle landet med muslimer. Spørsmålet er nå hvor lenge Ungarn holder ut under tyranniet fra EU.

Les også:

Ungarn har fått betalings­frist på EU-boten for ikke å ta imot migranter

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.