Europakommisjonen har gitt Ungarn en frist på 45 dager på å betale boten på 200 millioner euro som EU-domstolen har gitt landet for å bryte EUs regler for asyl til migranter. 

Én million euro hver dag

Ungarns samlede gjeld er pr. idag passert 240 millioner euro og den fortsetter hver dag å øke med én million euro inntil Ungarn harmonerer sin asyllovgivning med EUs. 

Ungarn blir i første omgang bedt om å betale engangsboten på 200 millioner euro. Hvis Ungarn ikke klarer å overholde fristen som er satt til 45 dager, vil EU-kommisjonen sende landet en ny betalingsanmodning med en ny frist på bare 15 dager. Hvis pengene efter 60 dager fortsatt ikke er kommet inn på Brussels konto, vil EU trekke pengene pluss renter, fra frosne EU-midler til Ungarn.

Strømlinjeforming

EU-kommisjonen innledet traktatbruddsprosedyre mot Ungarns asylregler som endte i EU-domstolen. Ungarn tapte saken i desember 2020. I februar 2024 ble Ungarn bøtelagt for ikke å ha fulgt opp dommen og fullt ut tilpasset seg EUs asyllovgivning. 

Ungarns statsminister Viktor Orbán har karakterisert avgjørelsen som «skandaløs og uakseptabel».

– Det ser ut til at illegale migranter er viktigere for byråkratene i Brussel enn deres egne europeiske borgere.

EU gir Ungarn en bot på 200 millioner euro for ikke å slippe inn migranter

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.