Russland hevder å ha tatt kontroll over en landsby øst i Ukraina. Samtidig avviser Russland Ukrainas uttalelser om forhandlinger.

Russland hevder lørdag at deres styrker har tatt kontroll over landsbyen Lozuvatske i regionen Donetsk. Dermed nærmer russiske styrker seg byen Pokrovsk, som ligger kun 25 kilometer unna.

Ukrainske myndigheter har ikke bekreftet opplysningene, og fremhever at de har stanset 37 russiske angrep i området rundt Pokrovsk, ifølge NTB-AFP.

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba var nylig på besøk i Kina for å møte sin kinesiske kollega. Da sa han at Ukraina er innstilt på å forhandle med Russland dersom Kreml gjør det med «god vilje».

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avfeier utspillet som vås.

– Det er ikke første gang han sier dette, og enkelte ganger har han sagt det motsatte. Det er ikke lenge siden de snakket om forhandlinger. Zelenskyj har snakket om at de omsider er klare til å sette seg ved et bord med russiske representanter, sier Lavrov.

– Jeg lytter ikke til dem, for å være ærlig.

Man begynner å undres: Er det i det hele tatt noen som ønsker at den blodige krigen i Ukraina skal ta slutt?
Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.