En drag queen-parodi på nadverden under fredagens åpningsseremoni for OL i Paris 2024, har utløst en bølge av opprørte reaksjoner og fordømmelser.

Islam er fredet

Amy Meek skriver at «venstreorienterte aktivister, politikere og organisasjoner som stempler enhver kritikk av islam som ‘hatefulle ytringer’, har ikke problemer med å håne kristenheten»: 

– Den åpenbare tilsidesettelsen av kristne følelser står i kontrast til den forsiktige tilnærmingen til islam. Frankrike ville ikke våge å fornærme islam fordi de vet at det ville få dødelige konsekvenser. 

Geert Wilders kaller det «dobbeltmoral av verste sort»:

– Så det er greit å håne kristendommen, men publiserer jeg noen Muhammed-karikaturer roper venstresiden blasfemi og imamer utsteder fatwaer. 

Kristendommen er fienden

En av den katolske kirkens mest kjente prelater i USA, biskop Robert Barron fra Minnesota, oppfordret katolikker til å «la sine stemmer bli hørt» som svar på «den grove latterliggjøringen av nadverden». 

I en tweet skriver Barron at blasfemien er symbolsk for et «dypt sekularisert postmoderne samfunn» som har gjort kristendommen til sin fiende.

En annen amerikansk biskop, Daniel Flores fra Texas, hevder at mennesker med kristen tro «fortjener mer respekt»:

– Mitt ordforråd er ikke stort nok til å finne ord for den følelsen jeg sitter igjen med i maven.

Også ikke-kristne sjokkeres

Flores’ følelser blir også delt av ikke-kristne. 

– Selv som jøde er jeg rasende over denne skandaløse fornærmelsen mot Jesus og kristendommen, sa dr. Eli David.

Han får svar fra signaturen Vivid som ikke lenger har ord som dekker følelsene:

– Dette er rystende og motbydelig. Det gjør meg rasende. 

Også pengemannen og ytringsfrihetforkjemperen Elon Musk ser respektløshet og sivilisatorisk forfall i opptrinnet.

Jakttid på kristne

Drag queen-parodien av nadverden understreker dobbeltmoralen som beskytter islam mot kritikk, mens det er jakttid på kristne som hver dag i gjennomsnitt opplever at to av deres kirker blir vanhelliget, skriver Amy Meek.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.