Under parolen «Unite the kingdom» har tusenvis av briter fra hele landet samlet seg i London.

LONDON: Med nydelig vær og sol er det forventet voldsomt oppmøte på dagens Unite the Kingdom-samling som skal skje i London. Organisert av Tommy Robinson.

Document er tilstede for å dekke dagen med vår journalist Rebecca Mistereggen. Document vil kjøre live på flere plattformer utover dagen.

Se live fra London – trykk her.

Ifølge vår journalist er det flere tusen deltagere på arrangementet i London. Talene er i gang, og det er over 260.000 som følger direkte på Twitter/X.

Skuespilleren Laurence Fox holdt tale.

– Dette er det nydeligste jeg har sett i hele mitt liv. Vi er nødt til å kjempe. For vi har ikke noe annet land å dra til, sier han til enorm applaus.

Carl Benjamin, kjent som Sargon of Akkad på YouTube, holdt også tale fra scenen.

YouTuberen Carl Benjamin har blitt en kjendis på internett. Han holdt tale til stor begeistring i London. Foto: Skjermbilde av live-sendingen.

Storbritannia har store problemer: Økt vold, økt kriminalitet, voldtekter og stadige videoer som minner om at London er i en rasende utvikling. Stadig dukker det opp nye videoer. For noen dager siden var det en ny hendelse hvor en utlending slo en britisk politikvinne og knakk nesa hennes. Det har skapt voldsomme reaksjoner at politiet brukte vold tilbake.

Tommy Robinson er klar for den store dagen. På Trafalgar Square i London. Foto: Rebecca Mistereggen

Tommy Robinson har ledet an i arbeidet mot grooming-gjengene, for å avsløre organiserte pakistanske gjenger som har groomet, voldtatt og solgt tusenvis av britiske jenter. Hundrevis er de senere årene blitt dømt.

Bakgrunnen for kampen, kommer i kjølvannet av dokumentaren Silenced som har blitt stoppet av britiske myndigheter. Dokumentaren handlet om det som skjedde i Almondbury i 2018.

I hovedstrømsmediene ble det fremstilt som et rasistisk angrep på en 15 år gammel syrisk gutt, hvor han ble helt vann over ansiktet av en 16 år gammel britisk gutt. Ifølge intervjuer Robinson gjør med lærere og klassekamerater av den syriske gutten, var han både voldelig og truende. Og det hele skjedde i respons mot at den syriske gutten hadde truet søstrene til den 16 år gamle britiske gutten.

Det kom aldri frem i gammelmedia. Ifølge dokumenter og innrømmelser av ansatte, ble de betalt til å signere kontrakter om å ikke uttale seg.

– En stor dag

Allerede er det mange som har dukket opp til arrangementet, som vil først sette i gang litt utover dagen. Det vil bli konsert og taler.

Tommy Robinson sier til Document at det vil bli en stor dag, og at det er herlig å se alle de engelske flaggene:

 

Noen engelskmenn var tidlig ute for å få seg en god plassering:

Folkehav i London. Foto: Rebecca Mistereggen

Enorme mengder folk samlet seg på Trafalgar Square i London.

Følg oss på Twitter!

 

Saken oppdateres.

Er du lei av medier som ikke forteller deg den usensurerte virkeligheten? Document er helt avhengig av våre lesere, abonnenter og donorer for å rapportere det som faktisk skjer i Norge og andre vestlige land. Tegn et abonnement her. Det setter vi stor pris på.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.