Siden Donald Trump ble forsøkt drept av 20 år gamle Thomas Crooks under et valgkamparrangement i Pennsylvania den 13. juli, har det blitt sagt at Trump ble truffet i øret av en kule.

Onsdag vitnet FBI-direktør Christopher Wray i en høring holdt om attentatforsøket på Donald Trump. I sitt vitnemål sår Wray tvil om Trump faktisk ble skutt i øret, eller om han ble truffet av et prosjektil, skriver Nettavisen.

– Med all respekt for tidligere president Trump, så er det noen spørsmål rundt om det var kule eller en splint som traff øret hans. Jeg vet ikke – her og nå – om kulen i tillegg til å føre til en streifskade, kan ha landet et annet sted. Men jeg tror at vi har gjort rede for alle kulene som ble avfyrt, sa Wray.

Lege ved Det hvite hus, Ronny Jackson, uttalte at Trump ble påført et to centimeter langt sår på øret. «Såret gikk helt inn i brusken, men har begynt å heles skikkelig», skrev Jackson i notatet som ble publisert 21. juli.

Etter FBIs uttalelse skriver Jackson på X at FBIs utspill er uansvarlig og politisk motivert.

«Absolutt uansvarlig av Chris Wray å komme med slike uttalelser som direktør for FBI. Nok et politisk motivert angrep fra en mann som gjentatte ganger har brukt sin stilling som våpen for å rive ned Trump. Den lille troverdigheten at muligens hadde, er forsvunnet etter å uvørent ha antydet at Trump ikke var truffet av en kule. Det var en kule – jeg har sett såret!» skriver Jackson.

I en uttalelse fredag ønsker den føderale politimyndigheten å klargjøre hva som skjedde, etter at det har rådet forvirring og motstridende meldinger i nesten to uker siden hendelsen under valgmøtet i Butler i delstaten Pennsylvania.

«Det som traff tidligere president Trump i øret, var en kule, enten hel eller delt i mindre biter, avfyrt fra den avdødes gevær», heter det i en uttalelse.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.