Flere kongressrepresentanter har vært på befaring i Butler, Pennsylvania. En av dem er Cory Mills. Han har lang erfaring som spesialsoldat og skarpskytter. Det er folk som vet hva beskyttelse og sårbarhet betyr i en konkret situasjon.

I et intervju med Pete Hegseth, som selv har erfaring fra Irak, forteller Mills hvordan de inntok samme posisjoner som drapsmannen, skarpskytterne og Trumps talerstol. De dekket hele området og fikk oversikt. Det er da du forstår hvordan en plass må sikres. Men ut fra det de så og hørte ble forferdet. Unnlatelsene til Secret Service og politiet var så grove at det leder til spørsmålet, var det skjødesløshet eller bevisst? Det åpner opp noen helt nye spørsmål: Hvor dypt går i tilfelle den bevisste unnlatelsen? Hvem bestemte den?

FBI-sjef Christopher Wray gjør det ikke lett for seg når han sår tvil om Trump ble truffet av en kule.

I et intervju med Natalie Winters på Warroom forteller New York Posts stjernejournalist Miranda Devine, at varslere forteller at lokalt politi rundt om i USA ikke lenger stoler på FBI. FBI er blitt et politisk politi. De vil delstatspoliti ikke lenger samarbeide med. Derfor utveksles ikke lenger informasjon som før. FBI får ikke vite for informasjonen kan misbrukes.

Det er en dramatisk utvikling.

Secret Service gjør det heller ikke lett for seg når de foreslår at Trump slutter å holde utendørsmøter. Vi vet at 13. juli hadde Jill Biden tre ganger flere agenter til å beskytte seg enn Donald J. Trump.

Den dype staten viser sin hånd, slik oppfatter mange amerikanere det.

Cory Mills sier de sammenlignet åstedsbefaring med filmopptak. En stor menneskemengde befant seg bare 90 meter fra podiet, og de var ikke screenet.

I den såkalte AGR-bygningen, som Thomas Matthew Crooks skjøt fra, befant det seg tre politifolk. En måtte hjem pga familiære forhold, en annen måtte et ærend og den tredje forlot plassen slik at Crooks uhindret kunne ta seg opp på taket. Det er brudd på elementære sikkerhetsregler.

Crooks rakk å fyre av åtte skudd mot scenen, hvorav det ene var millimetre fra Trumps hode. Da hadde USAs historie vært annerledes.

Det er snakk om å nedsette en task force som skal granske attentatet og omstendighetene. Men det avgjørende spørsmål er hvem som skal sitte i den. Det avgjør om den kommer til å arbeide for å finne sannheten eller tildekke den.

Demokraten Bennie Thompson som var en av lederne for 6. januar-komiteen kan ikke delta. Han foreslo at Trump skulle miste sikkerhetsbeskyttelsen hvis han ble dømt.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.