Tyskland har forbudt Islamische Zentrum Hamburg (IZH) som driver Hamburgs berømte «Blå moské»; en «islamistisk ekstremistorganisasjon» som «sprer aggressiv antisemittisme», men «det handler ikke om religion».

Hizbollah-underbruk

IZH har siden 1993 vært under efterforskning for støtte til terrororganisasjonen Hizbollah.

Nu har innenriksminister Nancy Faeser forbudt organisasjonen som er mest kjent for å drive Hamburgs berømte Imam Ali-moské – lokalt kjent som «Den blå moské» – som sto ferdig i 1961 og er en av Tysklands eldste:

Handler ikke om islam 

– IZH er en islamistisk ekstremistorganisasjon som sprer iranske revolusjonære, militante ideer, forfølger antikonstitusjonelle mål og sprer aggressiv antisemittisme. Razziaer i november etablerte bevis for forbindelser med Hizbollah og førte til onsdagens forbud. 

Faeser ser ingen sammenheng mellom religionen islam og antisemittismen, det militante og det antikonstitusjonelle: 

– Det er svært viktig for meg å gjøre en klar distinksjon her: Vi aksjonerer ikke mot en religion, men mot en gruppe som beskyldes for å undergrave den tyske stat og kvinners rettigheter, sier hun.

Video fra Telegram

53 islamofobe husransakelser

Forbudet ble ledsaget av 53 husransakelser i Islamsk Senter og tilknyttede organisasjoner i åtte delstater over hele Tyskland. Bild publiserte en serie bilder som viser maskerte politifolk:

– Efterforskere bærer sekker med penger fra Den blå moské i Hamburg, skrev tabloidavisen – men utfra bildene dreier det seg om mynter. 

Den tyske ambassadør til Iran ble onsdag innkalt til en samtale om det de kaller «islamofobi» og brudd på ytringsfriheten.

Aksjon mot konservative

Bare en uke før razziaen mot «Den blå moské» forbød tyske myndigheter det høyreorienterte magasinet Compact. Mer enn 200 politifolk ble satt inn mot magasinet som ble anklaget for å piske opp hat mot muslimer og undergrave Tysklands konstitusjonelle demokrati. 

Kan det være slik at «den sterke mann» Faeser trengte en aksjon mot et eller annet «høyreekstremt» som «alibi» før hun kunne aksjonere mot dem som virkelig undergraver Tyskland og Europa?

Utspekulert røykteppe?

Eller er det et utspekulert røykteppe – som det hevdes i en rekke tweets? 

Küstenwende – Freiheitliches Forum twitrer:

– Efter forbudet mot Compact er Nancy Faeser interessert i å berolige folk og signalisere til sine kritikere at også islamistene er i søkelyset. Det antydes at Elsässer og hans medieorganisasjon er like farlig som de radikale muslimene i Hamburg, og at man derfor har gått til angrep på sistnevnte. Det er ingen tvil om at neste forbud igjen vil rette seg mot en «høyreorientert» aktør.

Historisk tabu brutt

Björn Höcke sier noe av det samme:

– Stengningen av Den blå moské er ikke annet enn en avledningsmanøver. Ved å bryte et historisk tabu og forby et opposisjonsmagasin, har Faeser opptrådt som demokratiets og rettsstatens banemann. Vi tillater ikke at det kastes blår i våre øyne! 

Tyskland: Razzia og forbud mot populært høyre­orientert magasin

Dokument har tidligere publisert en NTB-melding om samme sak. Sjekk gjerne kommentarfeltet der.

 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?»!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.