NTB

Presidentkandidat Donald Trump bedyret at han alltid har hatt et godt forhold til Benjamin Netanyahu da Israels statsminister kom på besøk i Florida fredag.

Under møtet med Trump sa Netanyahu at Israel snart skal sende et team til et forhandlingsmøte i Roma hvor en mulig våpenhvile i Gaza skal diskuteres. Kanskje blir dette i begynnelsen av neste uke.

Netanyahu reiste til Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida etter å ha talt i Kongressen og møtt president Joe Biden og visepresident Kamala Harris i Washington.

Trump ga Netanyahu og hans kone en varm velkomst da de kom til Mar-a-Lago, i sterk kontrast til de avmålte møtene Netanyahu har hatt med Biden og Harris.

Netanyahu er blitt presset av både Harris og Biden om krigføringen i Gaza. Demokratenes antatte presidentkandidat har gjort det klart at hun ikke vil gå stille i dørene.

– Jeg formidlet tydelig min alvorlige bekymring for den alvorlige humanitære situasjonen i Gaza, sa Harris etter sitt møte med statsministeren.

Overfor Netanyahu kalte Trump Harris’ uttalelse respektløs. Han understreket også at israelske gisler i Gaza må løslates umiddelbart.

Netanyahu har hatt et klart bedre forhold til Trump enn til Biden, som trass sin livslange støtte til Israel har et anstrengt forhold til den israelske statsministeren.

Imidlertid ble stemningen kjølig da Trump kritiserte Netanyahu for svikt i sikkerheten under Hamas’ angrep og terroraksjoner 7. oktober.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.