NTB

Tre personer som ble pågrepet i Belgia torsdag, er siktet for å ha planlagt et terrorangrep, melder påtalemyndigheten. Fire andre ble løslatt etter avhør.

De tre som er varetektsfengslet, mistenkes for å være medlemmer av den afghanske IS-greinen ISIS-K. De sju, som alle er fra Tsjetsjenia, ble pågrepet i forskjellige belgiske byer, inkludert Antwerpen, Liege og Gent.

Påtalemyndigheten sier de er sikre på at de planla et terrorangrep, men det er ingenting som tyder på at de allerede hadde valgt seg ut et mål.

I 2016 ble 34 mennesker drept i et terrorangrep mot flyplassen og en T-banestasjon i Brussel. Den ytterliggående islamistgruppa IS tok på seg ansvaret for angrepet.

I oktober i fjor ble to svenske fotballsupportere skutt og drept i Brussel i forkant av en kamp mellom Belgia og Sverige. Gjerningsmannen sa i en video publisert i sosiale medier at han var inspirert av IS.

Belgiske medier sier påtalemyndigheten ikke ønsket å ta noen sjanser med de sju så nærme OL i Paris. Terrorangrepet i Paris i 2015 der 130 mennesker ble drept, ble delvis planlagt og koordinert fra Belgia, og flere av gjerningsmennene var belgiske statsborgere eller bosatt i Belgia.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.