I motsetning til Sverigedemokraternas og regjeringspartienes migrasjonspolitiske «paradigmeskifte» vil et rekordhøyt antall svenske statsborgerskap fortsatt bli utdelt i 2024, og en ytterligere økning er varslet for 2025.

Vi europeere ledes av politikere som fremstår mer interessert om hvordan folk fra hele verden har det, mens mopplever en snikende følelse av at de ignorerer egne borgere og velgere.

Det hjelper ikke europeiske borgere å velge såkalte konservative politikere, eller stemme for å gå ut av EU, slik britene gjorde. Befolkningsutskiftningen fortsetter på full speed, dette er ikke en konspirasjonsteori, det er et synlig og matematisk faktum.

Ingen andre EU-land utstedte flere statsborgerskap i forhold til befolkningsstørrelsen i 2021 enn Sverige. Samtidig nådde antallet nye statsborgerskap i EU sitt nest høyeste nivå, skrev europaportalen i mars 2023.

For i Sverige er selvfølge økonomiske migranter, som gjerne beskriver seg selv som flyktninger, hjertelig velkommen.

En av hjørnesteinene i kritikken mot Sveriges ultraliberale innvandringspolitikk har vært det store antallet svenske statsborgerskap som deles ut hvert år, med få eller ingen betingelser. Sverige har delt ut FLEST statsborgerskap i EU – i forhold til landets størrelse
Som svar på blant annet dette har de fire partiene i Tidö-koalisjonen gått til valg på et «paradigmeskifte» i migrasjonspolitikken.
Innvandringen spås å «øke kraftig», skriver Samnytt (bak lås).

Halvveis i valgperioden er det imidlertid ingen tegn til noen endring i den generøse fordelingen av svenske statsborgerskap. Tvert imot er trenden økende.

I år spår Migrationsverket at det kan bli innvilget opp mot 80 000 statsborgerskap. Og for neste år, 2025, er ambisjonene enda høyere – de håper å kunne dele ut opptil 87 000 svenske statsborgerskap til migranter.
Generelt forventer Migrationsverket også en «kraftig økning» i antall migrasjonssaker i årene som kommer.

De svenske arbeiderne og pensjonistene vil få regningen, og Norge følger lydig etter.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.