Fødselsraten i Russland er rekordlav, og myndighetene advarer om en katastrofal framtid for landet om den ikke øker.

Demografien i Russland har vært under sterkt press etter at Sovjetunionen raknet, skriver NTB-AFP. Det skal dog sier at det samme gjelder for hele Øst-Europa, og selv i velferdsstaten Norge er det å få barn noe som stadig færre finner interesse av. I Norge var vel fødselstallene nede i 1,43 per kvinne forrige år, og hvis man ser på de med norsk avstamning er trolig tallet enda lavere.

Russland følger etter, og dét er selvsagt en nyhet som fremmes av NTB.

– Nivået er nå fryktelig lavt – 1,4 fødsler per kvinne. Dette er sammenlignbart med europeiske land, Japan og andre land. Men det er katastrofalt for nasjonens framtid, sier Dmitrij Peskov, som er talsmann for president Vladimir Putin.

– Alle med mange barn er en helt. Vi lever i verdens største land, og det er færre av oss for hvert år som går. Den eneste måten å motvirke dette på, er å øke fødselsraten, sier han.

Demografer anslår at Russlands befolkning kan reduseres til 130 millioner i løpet av 2040-tallet.

Da Ungarn for noen år siden forsøkte å øke fødselsraten med massiv støtte til ektepar som skapte en familie, ble de blant annet anklaget for å være fascister av svenske politikere, som mente det var mye bedre å skifte ut den unge befolkningen med migranter fra muslimske land.

Dette skapte problemer for Sverige da de søkte medlemsskap i NATO, siden Ungarn lenge holdt tilbake godkjennelsen, som må være enstemmig ifølge NATO-traktaten.

I Vesten stanser folk å få barn på grunn av økonomiske problemer, frykt for fremtiden eller frykt for klimaendringer. Barn produserer tross alt foraktet karbondioksid, som ifølge klimafanatikere som Roger Hallam vil utrydde de fleste mennesker på jord, hvis vi lever så lenge.

Les også:

MDG: Vakkert på utsiden, men mørkt på innsiden

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.