Rødt-politiker Hege Bae Nyholt mener det importeres for mye grillmat, og hun vil ha mer norsk kjøtt på grillen.

– Jeg hater soyapølser. Skal det være noe på grillen, så skal det være norsk kjøtt eller norske grønnsaker, sier hun til Nationen.

Regjeringen fikk nylig på plass et mål om at Norge skal være 50 prosent selvforsynt på mat. I dag er vi under 40 prosent selvforsynt.

Skal dette nås, må mer av kjøttet være norsk, mener Nyholt.

– Vi ønsker mer norsk kjøtt på grillen. Det handler om å styrke det norske landbruket, og den norske bonden. Ikke minst så smaker norsk kjøtt gjerne bedre, sier hun.

Rødt-politikeren vil at nordmenn skal velge norske produkter.

– Det norske importvernet må få større muskler. Det vi ønsker er at kjøttvarer også går over fra krone til prosent-toll, slik at norske matvarer stiller seg sterkere i konkurransen mot kjøtt fra utlandet. Regjeringen burde gjøre det de kan for å stryke importvernet. Skal vi ha økt selvforsyning i Norge så er det en forutsetning at norske forbrukere velger norske råvarer ovenfor utenlandske, sier Nyholt.

Hun mener at importert kjøtt slett ikke er klimavennlig, og sier samtidig at nordmenn må være villig til å betale prisen for det som det koster å lage mat, og at mat ikke kan være kunstig billig.

– Mye av utenlandsk kjøtt produseres på en måte som verken er bærekraftig eller noe som kan fortsette for alltid. Vi må ikke legge opp matproduksjonen vår til såkalte «single point of failures», avslutter hun.

 

Kjøp eboken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.