Fahad Qubati, en 24 år gammel kristen araber fra Nasaret ble brutalt banket opp i Hellas efter å ha blitt tatt for å være en israelsk jøde.

Drapsforsøk

Qubati var på ferie på Kreta sammen med familiemedlemmer da han forrige onsdag ble angrepet. Hans mor, Jacqueline Qubati, sier at angriperne først ga seg da de fikk se korset han bærer rundt halsen. 

– Dette var ikke et angrep, det var et drapsforsøk. Jeg ber for at sønnen min skal bli frisk og jeg skal kjempe for at gjerningsmennene blir straffet, sier hun til Ynet.

12 angripere

En jødisk mann som så opptrinnet fortalte at det var 12 angripere som på Twitter fremstilles som tunisere:

– Det var rundt 12 personer. Noen av dem var sikkerhetsvakter på en lokal klubb. Jeg så en motorsyklist jage venner av meg med pistol. Lenge visste jeg ikke om de var i live. Da jeg kom til hotellet ble jeg fortalt at fyren på motorsykkelen hadde truet dem med våpen og fortalt at «vi vet hvor dere bor. Vi kommer». 

Trygt turistmål

Den greske ambassade i Israel har på det sterkeste fordømt det brutale angrepet og sier at lokale myndigheter har igangsatt en «grundig efterforskning»:

– Israelske borgere er hjertelig velkommen i vårt land og det er et trygt turistmål.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?»!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.