Kamala Harris er den mest radikale senator som har sittet i Kongressen. Når hun møter Netanyahu, klarer hun ikke annet enn å vise sitt sanne ansikt, som er å si at hun ikke klarer å tie stille når hun ser lidelsene i Gaza.

Harris sa at hun «uttrykte overfor statsministeren min alvorlige bekymring over omfanget av menneskelige lidelser i Gaza, inkludert altfor mange uskyldige sivile som har mistet livet. Og jeg gjorde det klart at jeg er svært bekymret for den alvorlige humanitære situasjonen der.»

Palestina-lobbyen vet nøyaktig hva hun mener. I NRK Dagsnytt sier Marte Heian Engdahl at budskapet er langt klarere med Kamala enn med Biden: Hun nevner også hennes kroppsspråk.

Marte er gift med hoffsjef Olav Heian-Engdal, som har jobbet i UD i de palestinske territoriene; han var instrumentell i å råde kong Harald til ikke å kondolere Israel etter 7. oktober, da den norske eliten ble radikalisert.

NRK er spydspiss. De er så radikale i Midtøsten-politikken at de gjenkjenner en likemann/-kvinne.

Det er en av grunnene til at Støre og Barth Eide omfavner Harris. Hun graviterer mot aktivistene som omfavner antisemittismen, akkurat som det norske Arbeiderpartiet.

Eller hva skal man si når demonstrantene brenner det amerikanske flagg utenfor Kongressen og skriver «Hamas is coming» på monumentene?

Da er vi tilbake ved «summer of love» i 2020; statuene ble revet ned av soklene, og Speaker of the House, Nancy Pelosi, svarte da hun ble spurt: – Folk gjør hva de gjør. People do what they do.

Kamala støttet protestene, betalte til et kausjonsfond for arresterte aktivister og sa at protestene ville fortsette etter valget.

Kamala var tilhenger av defund the police. Hun sa at man måtte tenke nytt rundt politiarbeid. Hun var helt på linje med Nils Christie.

Én ting er å stå for en slik kriminalpolitikk på 1970-tallet i Norge, som var ille nok. Noe annet er å hevde den i USA anno 2024. Da har de fremste embetene i landet slått seg sammen med samfunnsomstyrtende aktivister, finansiert av oligarker og utenlandske krefter.

Dette er det samme partiet som ville klynge opp Trump og Maga for «insurrection» (voldelig oppstand).

Støre & Erna har ingen problemer med disse moralske og politiske saltomortalene. De føler at de lander på bena hver gang.

Israels regjering reagerte annerledes, og sa at Harris’ understrekning av lidelsene i Gaza var akkurat det signalet Hamas ønsket. Dermed øker avstanden og muligheten for våpenhvile.

Harris er også tilhenger av en tostatsløsning, akkurat som Støre og Barth Eide.

Det politiske sentrum-venstre er blitt radikalisert. Man skulle ikke tro det var mulig etter 7. oktober.

Men Storbritannias nye statsminister Keir Starmer vil gå inn for at Den internasjonale straffedomstolen etterlyser Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant som krigsforbrytere; i så fall blir de i realiteten fredløse.

Dette er det nye Storbritannia, islamofilt og antisemittisk.

Er Norge noe annerledes?

Sky News Australia er et friskt pust: I Det hvite hus tok Biden avstand fra ekstremisme, men utenfor stuedøren så det ut som hovedkvarteret til Hamas.

Kamala kom riktignok med en generell fordømmelse av antisemittisme, men den er vassen og uforpliktende og står ikke i forhold til den ekstremismen som utspant seg ved Union Station.

«Pro-Hamas graffiti and rhetoric is abhorrent and we must not tolerate it in our nation,» Harris said in a statement that followed condemnations from Democratic and Republican leaders.

Men Harris er visepresident; kunne hun ikke gjøre noe med det? Demonstrasjonen fikk utfolde seg, og bare seks ble arrestert.

Hvis man vil ha et begrep om hvor radikalisert Demokratene og mediene er blitt, så ta en titt på denne plakaten, noen stenkast fra Capitol Hill.

Union Station ved Capitol Hill 24. juli 2024. Foto: @eliah.goldberg/Instagram

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.