Den såkalte Ekstremismekommisjonen ble oppnevnt av regjeringen Støre i juni 2022. Våren 2024 publiserte de sin rapport.

Kommisjonen, som ble støttet av sentrale personer i Arbeiderpartiet, ser ut til å konkludere med at folk som er uenige med Arbeiderpartiet og deres innvandringspolitikk, er mulige ekstremister og muligens potensielle terrorister. Det er kanskje ikke så overraskende.

Følgende er tre sitater om såkalte konspirasjonsteorier som alle står på side 85 i rapporten:

«Kjernen i Eurabia-fortellingen er at det pågår en islamisering av Europa gjennom innvandring. Den endelige planen for konspirasjonen er ifølge dem som fremsetter påstanden, å innføre islamsk lov, sharia, i Europa. Vestlige politikere, akademikere, journalister, næringslivstopper og religiøse ledere påstås å være en del av denne hemmelige planen. I Norge ble litteraturen videreført i stor grad av Peder Are Nøstvold Jensen, som på nettet kalte seg Fjordman. Fjordman var en inspirasjonskilde for terroristen som utførte terrorangrepet i juli 2011, Anders Behring Breivik».

«Konspirasjonsfortellingen om Eurabia danner et ‘ideologisk bakteppe’ for meninger som deles av mange i sosiale medier. Særlig ofte gjentatte påstander er at Europa islamiseres og derved er i ferd med å gå under, at islamiseringen skjer i ly av politisk korrekthet og i ledtog med venstreorienterte politikere, at muslimer er illojale overfor europeiske verdier og ikke ønsker å bli integrert».

På samme side gjør Ekstremismekommisjonen narr av den angivelige «konspirasjonsfortellingen» om den store utskiftningen:

«Den påstår at den opprinnelige befolkningen i Europa er i ferd med å bli erstattet av ikke-europeiske innvandrere. Dette kan ifølge fortellingen kalles en slags omvendt kolonisering av hvite europeere. Fortellingen tar utgangspunkt i forfatteren Renaud Camus’ bok Le Grand Remplacement«.

La oss begynne med det første avsnittet. Forfatter Gisèle Littman er bedre kjent under sitt pennenavn Bat Ye’or, som betyr Nilens datter. Hun ble født i en jødisk familie i Kairo, Egypt, i 1933. Hun er også en uhysterisk person som jeg har hatt gleden av å møte flere ganger.

Den kanskje mest kontroversielle av hennes bøker er «Eurabia: The Euro‐Arab Axis» fra 2005. I denne boka henviste Bat Ye’or til reelle avtaler som ikke er hemmelige. Barcelonaprosessen for å skape tettere bånd mellom Europa og den arabiske verden er for eksempel høyst virkelig. Den førte blant annet til opprettelsen av Unionen for Middelhavet, som fremdeles eksisterer.

For å latterliggjøre det åpenbare faktum at det foregår en islamisering av store deler av Europa, feilrepresenterer altså medlemmene ei bok som ble gitt ut 19 år tidligere. Det er lite imponerende. En kommisjon på mange skriveføre personer som støttes av et lands regjering og har neste to år på sitt arbeid, bør klare bedre enn dette.

Det kan legges til at kommisjonens medlemmer, som tidligere SV-politiker Snorre Valen, heller ikke har påpekt noen faktafeil i «Vitne til vanvidd», min ekstremt godt dokumenterte bok om 22. juli-saken.

Etter at myndighetene og mediene har hatt over 13 år på å sjekke alt jeg har gjort siden jeg forlot barnehagen, har jeg fremdeles aldri blitt siktet eller dømt for å ha begått en kriminell handling. En tilfeldig person på gata er trolig mer voldelig og kriminell enn meg.

Jeg innser derimot at dette ikke spiller noen rolle for store deler av den politiske venstresiden. Av dem er jeg blitt tildelt en permanent rolle som busemann for enhver anledning, som man skal trekke opp av hatten med jevne mellomrom for å skremme barna med.

Flere av kommisjonens medlemmer er varme tilhengere av at palestinske muslimer skal få ha en nasjonalstat, men sverter og mistenkeliggjør europeere som ønsker å bevare sine nasjonalstater.

Forfatter Hege Storhaug påpeker i en kommentar at «den taktfaste islamiseringen» av Europa dessverre er svært reell:

«Europas vestlige ansikt er i rask endring. Islam er på vei til å ta over for kristendommen. Det handler om demografi, en politisk manglende vilje til å handle, og om konsekvensene av en langvarig sekulariseringsprosess av våre kristne samfunn som har banet vei for totalitær islam. Og, ja, det er til å bli dypt politisk deprimert av. Vi har ikke de politiske lederne vi hadde trengt. Vi har heller ikke fagfolk med tyngde som roper varsku her på berget. Det vi derimot har, er en fordummende, feig og uopplyst kommisjon om ekstremisme som ytterligere baner vei for den kulturelle islamske revolusjonen».

Når islamiserings-fornektere feirer islamisering

På dette tidspunktet er det hinsides absurd å påstå at islamisering og befolkningsutskiftning er «konspirasjonsteorier». Dette foregår hurtig og helt åpenlyst i tallrike europeiske byer. Utviklingen er så åpenbar at man må være idiot for å unngå å legge merke til den. Og trolig har selv mange idioter oppdaget dette nå.

I sin roman «1984» skrev George Orwell om et totalitært samfunn der det herskende Partiet befalte deg å avvise bevisene fra dine egne øyne og ører. Dagens Europa ligner i ubehagelig stor grad på dette. Gjennom masseinnvandring blir innfødte europeere fortrengt i våre stadig mer islamiserte byer. Men hvis vi påpeker hva alle kan observere, blir vi sjikanert for dette av våre egne myndigheter.

Det utgjør rett og slett en form for mishandling å fornekte disse problemene, eller sverte personer som sannferdig påpeker dem. Det er en slik realitetsfornektende fremstilling Ekstremismekommisjonen i Norge representerer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.