Venstre foreslår å øke momsen på kjøtt med tre prosent og redusere momsen med like mye på grønnsaker.
Venstre mener forslaget vil bidra til at folk spiser mer plantebasert, skriver NRK.
Matmomsen er allerede på 15 prosent. Venstre vil at momsen på grønnsaker skal være 12 prosent mens momsen på kjøtt skal være 18 prosent.
Stortingsrepresentant Ingvild Thorsvik (V) tror tiltaket vil gjøre det billigere å velge mat som er «bra for klima, helse og norsk selvforsyning».
– Det krever mindre ressurser og mye mindre areal å produsere plantebasert mat enn det gjør å produsere animalsk mat, sier hun.
Forslaget får imidlertid motbør, sågar fra politiske «venner».
– Det vil ramme norske matprodusenter hvis noe som kjøtt blir dyrere. Målet vårt må være å øke norsk matproduksjon inkludert kjøtt, for å øke selvforsyningen i Norge, sier stortingsrepresentant Gro-Anita Mykjåland (Sp).
MDG-leder Arild Hermstad sier til NTB at Venstres forslag sender et riktig signal, men at en slik liten justering ikke vil ha særlig effekt.
– For å få folk til å velge annerledes, og ta mer hensyn til helse, miljø og dyrevelferd, så er det nødvendig å fjerne momsen på grønnsaker helt, og øke den på kjøtt til 25 prosent, slik MDG har foreslått på Stortinget, sier Hermstad.
Men Ingvild Thorsvik tror ikke at dyrere kjøtt vil bli et problem for folk som allerede sliter økonomisk.
– Kostholdsrådene anbefaler nordmenn å spise mindre kjøtt. I dag spiser vi enormt mye mer kjøtt enn da jeg vokste opp, mener Venstre-politikeren.
Kjøp eboken av Kent Andersen her!
Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.