I begynnelsen av året publiserte finansmagasinet Global Finance sin siste liste over verdens tryggeste land i 2023. Ett nordisk land, Island, topper listen, og tre andre nordiske land er blant de ti beste. Sverige er derimot plassert langt ned på listen, sammen med land som Kasakhstan og Laos.

Rangeringen er basert på tre hovedfaktorer: krig og fred, målt ved hjelp av Global Peace Index, personlig sikkerhet, som innebærer svært lav kriminalitet, og risikoen for naturkatastrofer, inkludert potensielle nye pandemier.

Global Finance påpeker at pandemien har endret måten vi ser på hvilke land som er tryggest, selv om hovedkriteriene for magasinets sikkerhetsrangering i stor grad har forblitt de samme.

Blant de 20 beste landene er ni fra Europa, hvorav fire er nordeuropeiske. Sverige klarte imidlertid ikke å komme seg inn blant de 20 beste, og endte på 31. plass, noe som er et betydelig fall sammenlignet med tidligere år. I 2019 ble Sverige rangert på 13. plass.

Les også eldre sak:

Sverige: Uppsala oppretter støttesenter for bombeofre

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.