– Da jeg tidlig lørdag morgen ble vekket av en litt mer morgenfrisk persons utrop: Våkn opp, Trump har blitt skutt! følte jeg i et svimlende nanosekund håp og eufori.

Dette skriver Susanne Öberg, som er tilknyttet Centerpartiet, i en lederartikkel i Östersunds-Posten. Riktignok skriver hun også at hun senere følte en viss skam:

Så kom skammen over oss selv og hverandre. Nei, du kan ikke føle det det slik. Til slutt, en mer våken – hjelp, hva kan skje nå? Ja, omtrent hva som helst.

For selvsagt frykter Öberg hva som kan skje med verden hvis (skrekk og gru!) Trump vinner valget i november.

Hvis vi skal si noe om når den frie verden slik vi kjenner den vil gå under, kan vi diskutere om det riktige er å telle dagene frem til valget 5. november. Eller til 20. januar, da Donald Trump igjen tiltrer som USAs president. Eller til forrige søndag, da Joe Biden gikk av. Eller kanskje da Trump ble skutt i øret.

Det betyr noe for hele verden hvem som er USAs president, skriver Öberg.

Det har alltid hatt betydning hvem som innehar den posisjonen. For utfallet av verdenskriger. For konfliktene i Midtøsten. For starten på kriger i Asia. Det vil fortsette å ha betydning. For avslutningen av Russlands fullskala invasjon av Ukraina. For konfliktene i Midtøsten. For starten på krigene i Europa.

Hvorfor hun da heller vil beholde lederskapet av de som har forårsaket de siste års kriger, i stedet for å erstatte dem med en president som i sin forrige periode ikke startet en eneste krig, og i tillegg fremforhandlet Abrahams-avtalen mellom Israel og en rekke arabiske land fremstår ikke av teksten.

Öberg har ingen tro på at Kamala Harris kan vinne valget mot Trump. Hun fokuserer på kjønn og alder.

Trump vil være eldre enn Biden er nå etter denne perioden, men dét nevnes ikke. Med Kamala Harris som motkandidat vil aldersforskjellen være 19 år sammenlignet med de tre foregående. Vil det slå tilbake og bite Trump i ræva? Neppe.

Vel, Trump virker oppvakt og frisk, og har heller hverken planer eller muligheter til å stille til valg etter at han har fylt 80 år, i alle fall ikke hvis han lider av tydelig demens.

Nå vil alt handle om at hun er kvinne, litt om at hun ikke er hvit, men mest om hennes kjønn. Eller kanskje mest om Trumps kjønn. For selv om kvinner er litt flere og stemmer i større antall enn menn, har kvinner en tendens til å stemme på det som er bra for mannen sin.

Hvorfor er det galt for kvinner å stemme for det de anser som det beste for hele familien? Öberg mener at kvinner må stemme på kvinner for sitt eget beste.

Her i Sverige er støtten til det kvinnefiendtlige Sverigedemokraterna fortsatt svak blant kvinner. I takt med at likestillingen går tilbake som følge av SD-støttet høyrepolitikk, stemmer stadig flere kvinner på SD. Til beste for menn.

Jeg tenker bare: Hvem sto i første linje og skrek Refugees Welcome? Har innvandringen vært til en fordel for kvinner i Vesten? Antall voldtekter og overgrep har eksplodert siden den såkalte flyktningkrisen. Antall drap, terroraksjoner og knivstikkinger likeså.

Politi-rapport: 103.000 kvinner og jenter voldtas hvert år i UK

25 voldtekter anmeldes hver dag i Sverige, over halvparten involverer barn

Skal vi nå si takk til alle kvinnene og feministiske menn som heiet frem denne utviklingen? For ordens skyld: Til alle dere kvinner som sto i mot, denne anklagen er ikke rettet mot dere.

Også Öberg mener attentatet er til fordel for Trump. Det er nesten som om hun antyder at det hele var regissert.

Trump vil spille på sin virilitet, sin maskulinitet og sin makt. Bildet av skytingen med hånden i været og oppfordringen til kamp – det passer ham så godt.

Faller det ikke Öberg inn at amerikanere av begge kjønn, alle hudfarger og ulike legninger, rett og slett respekterer en person som svarer på et drapsforsøk med styrke og makt? Skal ikke en amerikansk president vise styrke?

Öberg kan få litt ros for å innse at Kamala neppe kan slå Trump. Men siden hun virker å mene dette er dårlige nyheter for USA og verden, så er det en  ros med bismak.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.