Belgisk politi har torsdag pågrepet sju personer som er mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep, ifølge den føderale påtalemyndigheten.

Pågripelsene skjedde under en landsomfattende politiaksjon, som inkluderte i alt 14 ulike politiraid, ifølge The Brussels Time.

Det føderale kriminalpolitiet i Antwerpen gjennomførte 14 ransakinger i ni forskjellige byer i Brussel, Vallonia og Flandern, etter anmodning fra en etterforskningsdommer som spesialiserer seg på terrorisme. Målet med aksjonen var å pågripe flere personer som mistenkes for å ha deltatt i en terrorgruppes aktiviteter, finansiert terrorisme og forberedt et terrorangrep, melder lokale medier.

Påtalemyndigheten har foreløpig ikke gitt noen detaljer om hvor det planlagte terrorangrepet skulle skje eller hvem angrepet var rettet mot, skriver NTB-AFP.

Talsperson Arnaud d’Oultremont sier imidlertid at funn fra de 14 politiraidene gjør at påtalemyndigheten er ganske sikre på at et angrep var i ferd med å bli planlagt.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.