I politiets rykende ferske rapport, innrømmes det at vold, voldtekt og seksuelle overgrep har nådd «epidemiske nivåer» i Storbritannia.

Det britiske politiet kommer kraftige advarsler, etter en voldsom vekst i seksuelle overgrep mot kvinner og jenter. Rapporten kommer i kjølvannet av omfattende saker knyttet til organiserte gjenger som har systematisk voldtatt, utnyttet og solgt mindreårige jenter.

Det kommer frem i politiets rapport, som du kan lese her.

To millioner ofre hvert år

Ifølge prognosen til politiet er det to millioner kvinner og jenter som blir utsatt for enten seksuell trakassering, voldtekt, seksuelle overgrep eller overgrep i familien hvert år. Det tilsvarer 1 av 12 kvinner.

I tallene politiet har registrert er det en 37 prosent vekst i voldtekts og seksuelle overgrep mot kvinner og jenter siden 2018.

Det er i løpet av året forut for mars 2023, har politiet registrert:

  • 103.135 voldtekter og alvorlige seksuelle overgrep.
  • 400.213 tilfeller av overgrep og vold i hjemmet.
  • 436.196 tilfeller av trakassering og stalking.

Kanskje mest alvorlig av alt, går rapporten spesifikt inn på jenter i alderen 10-17 år.

I perioden august 2022 – juli 2023 ble det registrert 41.540 overgrep mot jenter i alderen 10-17 år.

Tilfeller av seksuell overgrep og utnyttelse av barn er økt med firegangeren i perioden 2013-2022. Fra et årlig nivå på 20.000 tilfeller til nært 107.000 i året.

Politiet advarer spesielt mot den ekstreme økningen innen stalking, trakassering, utpressing og seksuelle overgrep av mindreårige jenter, hvor internett er en del av overgrepet. Enten ved at nakenbilder deles, de presses til å møte overgriperen eller at det er en måte å groome jenter for å senere begå enda mer alvorlige seksuelle forbrytelser.

Utdrag fra politiets rapport.

Hvem er gjerningsmennene?

I rapporten er politiet i liten grad fokusert på bakgrunnen til gjerningsmenn. Imidlertid bruker politiet vesentlig med plass på å beskrive at minoriteter har opplevd diskriminering og rasisme fra politiet.

Statistikken over ikke-vestlig innvandring til Storbritannia siden 2018 viser at det netto har kommet 2.651.000 ikke-vestlige innvandrere siden starten på 2018 og ut året 2023.

Tallene tar kun høyde for «long term migration», personer som bosetter seg over lengre tid. I løpet av disse seks årene har det totalt kommet 3,7 millioner ikke-vestlige innvandrere, og myndighetene antar at om lag én million har utvandret.

Rapporten viser til Operation Soteria, hvor politiet brukte nye metoder for å etterforske voldtekter og sørge for å ta gjerningsmenn. 2.900 ble tiltalt for i snitt 2,3 voldtekter per gjerningsmann.

Den som ble tiltalt for flest voldtekter og seksuelle overgrep, måtte møte i retten for 173 separate tilfeller i denne operasjonen.

Det britiske innenriksdepartementet har fått innsynsbegjæringer hvor de er blitt bedt om å publisere statistikk for hvor mange britiske borgere som blir voldtatt og drept i Storbritannia.

Dette er svaret deres:

«Dessverre har vi ikke statistikk for tiltalte for drap, drapsforsøk, voldtekt og voldtektsforsøk mot britiske borgere. Vi publiserer en årlig rapport for drap i England og Wales og tabeller, men vi har ingen data når det gjelder innvandringskategori for hverken ofre eller gjerningsmenn.»

I de ferskeste tilgjengelige tallene, fra flere år tilbake, opplyser avisen The Express at halvparten av alle voldtekter og drap er begått av utlendinger i deler av Storbritannia.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.